Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī pirmizrāde bērniem – ”Lupatu Anna”

Liepājas teātrī pirmizrāde bērniem – ”Lupatu Anna”
30.11.2006 15:23

0

Atslēgvārdi

Ziemassvētku priekšvakarā Liepājas teātrī tapusi muzikāla izrāde bērniem un viņu vecākiem –  par sirdi, ko izglābj cita silta sirds. 16. decembrī pulksten 12.00 Liepājas teātrī notiks pirmizrāde amerikāņu dramaturga Viljama Gibsona lugai ”Lupatu Anna”, ko iestudējusi režisore Ilze Rudzīte. Luga ir stāsts par slimu meitenīti Marselu, ko izārstē nevis dakteri, bet pašas mīļā lupatu lellīte Anna.

Režisore iecerējusi izrādi izspēlēt ļoti konkrētā vidē: ””Lupatu Annas” brīnumstāsts par sirds siltumu un atveseļošanos caur spēli, jokiem un prieku notiek nevis kaut kur Amerikā vai kādā pasaku valstībā, bet tepat, šodienas pilsētā Liepājā, blokmāju pagalmā, kur vientuļš un atstāts tētis kā nu prot rūpējas par savu mazo meitiņu Marselu.

Iedomājieties, kas tikai var nenotikt Liepājas Karaostā, kas ir pilna fantastikas. Baltijas jūra te iepūš pasaules vējus, jūrā guļ pamestie armijas forti un kuģu vraki, bet blakus ganās govis, te rosās jauni dumpīgi mākslinieki, klejo vēl kāds laikā aizkavējies padomju ģenerālis, lidinās sikspārņi un spoki, vientuļi mīt neskaitāmas jau izaugušu bērnu pamestās lelles, nerealizētas idejas un sapņi. Te šodien dzīvo, spēlējas, sapņo bērni, tādi kā Marsela. Viņai salauzta sirds nevis tāpēc, ka viņa ir nabadzīga, bet tāpēc, ka viņai kā ikvienam bērnam vajag mammu.

Visvairāk es šobrīd domāju par izrādes auditoriju – bērniem un pusaudžiem. Kā atvērt viņu sirdis un dvēseles, kā sarunāties ar viņiem. Jo šis ir stāsts par līdzjūtību, par iejūtību, par spēju saprast tuvus cilvēkus un veltīt viņam daļiņu sava laika un uzmanības. Jo var taču gadīties, ka tieši šis brīdis mainīs visu viņa dzīvi, paglābs no kādas nelaimes, slimības, neļaus viņa sirdij salūzt – tieši tā, kā tas notiek lugā.”

Izrādē titullomu spēlē aktrise Anita Kvāla, Marselas lomā ir jaunā aktrise Karina Lučiņina, Marselas Tētis un Ģenerālis ir Ēriks Vilsons, pārējos tēlus atveido Inese Jurjāne, Edgars Pujāts, Ivars Krastiņš, Anda Albuže, Aivars kalnarājs, Maija Romaško, Marģrs Eglinskis, Armands Kaušelis.

”Lupatu Annai” dziesmas sarakstījis jaunais Liepājas komponists Andris Kontauts, tās iestudējusi vokālā pedagoģe Linda Ločmane. izrādes telpu un kostīmus radījusi māksliniece Dace Džeriņa. jauniestudējuma izrādes notiks arī  17. un 20. decembrī pulksten 12.00, bet 19. decembrī plkst. 11.00.

Edīte Tišheizere,
Liepājas teātra literārā pdomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz