Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī top izrāde “Roberto Zuko”

Liepājas teātrī top izrāde “Roberto Zuko”
Foto: Publicitātes
02.04.2019 11:43

LETA

Atslēgvārdi

Liepājas teātrī režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā top Bernāra Marī Koltesa lugas “Roberto Zuko” iestudējums ar Egonu Dombrovski titullomā, aģentūru LETA informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Režisore iestudējumam devusi žanrisko apzīmējumu – dažādas pieredzes – un tas piedzīvos pirmizrādi sestdien, 13.aprīlī.

Koltess (1948-1989) ir spilgta personība franču kultūrā – viens no savdabīgākajiem un novatoriskākajiem sava laika dramaturgiem franču teātrī. Koltess savā daiļradē runā par reālās dzīves problēmām, cilvēku attiecībām, vientulību, absurda dramaturģijai raksturīgo saziņas neiespējamību, viņa varoņi bieži ir dzīves pabērni – izstumtie un nesaprastie, klaidoņi un noziedznieki.

“Roberto Zuko” ir autora pēdējā luga – tāpat kā citi autora darbi, arī šis materiāls ir sarežģīts, vienlaikus dramatisks un lirisks, līdz šim Latvijā iestudēts vienu reizi deviņdesmito gadu sākumā. Koltess savam darba par pamatu ņēmis reāli dzīvojošā itāļu sērijveida slepkavas dzīvesstāstu, to gan brīvi interpretējot lugas vajadzībām.

Viņš nogalina bez iemesla, vienlaicīgi sapņojot par nostūri Āfrikā ar tik augstiem kalniem, ka tajos visu laiku snieg… Izbēdzis no visdrošākā cietuma, viņš satiek meiteni, kas viņā iemīlas. Taču šis nav mīlas stāsts, bet gan slepkavas ceļš uz brīvību un pašam pie sevis.

Izrādē piedalās arī Kintija Stūre, Laura Jeruma, Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Signe Dancīte, Gatis Maliks, Karīna Tatarinova, Kaspars Kārkliņš.

Iestudējumam palīdz tapt arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece no Lietuvas Jolanta Rimkute, video mākslinieks Artis Dzērve, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Lugu no franču valodas tulkojusi Irēna Auziņa.

Izrādē skarto tēmu dēļ teātris neiesaka iestudējumu skatītājiem, kas jaunāki par 14 gadiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz