Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī var noskatīties izrādi krievu valodā

Šovakar Liepājas teātrī var noskatīties izrādi krievu valodā ar titriem latviešu valodā ”Karš vēl nav sācies”.

Liepājas teātrī var noskatīties izrādi krievu valodā
Foto: Publicitātes
19.09.2023 06:08

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa, Rīgas Krievu teātra aktieris Aleksandrs Maļikovs un lietuviešu aktieris Gītis Ivanausks uz skatuves izspēlēs 12 noveles, ko vieno kara posts un bažas par pasaules trauslumu, bezpalīdzības sajūta un vēlme aizbēgt no realitātes.

Dramaturga Mihaila Durņenkova luga ”Karš vēl nav sācies” uzrakstīta 2015. gada pavasarī, un tajā ir pirmais kara atspulgs.

Luga guvusi panākumus un tulkota angļu, rumāņu, čehu, itāliešu, lietuviešu un somu valodā, tā 2018. gadā iestudēta arī Rīgā, piedaloties trīs aktieriem, kuri pārstāv dažādas teātra skolas un dažādu valodu kultūrtelpas.

Izrādes režisore ir Ļera Surkova, kura dzimusi Latvijā un absolvējusi Maskavas Dailes teātra mākslas skolu, iestudējumu veidojusi kopā ar scenogrāfi Māru Broku, mūzikas autori Oļu Krikovu, pie klavierēm – pianists Rihards Plešanovs.

Izrādē savirknētas atsevišķas noveles, kas sarakstītas kā skeči vai monologi, katra ar savu sižetu, kopā veidojot vienotu dramatisko līniju.

Problēmas, kas uztrauc lugas varoņus, satrauc ikvienu no mums – bailes pazaudēt savus tuvākos un ģimenes saites; tehnoloģiju attīstība un bezpalīdzīgi vecīši dziļos laukos; patērētāju sabiedrība, kas pieradusi izvēlēties labāko, bet aizmirsusi, ko nozīmē patiesas jūtas; agresija, kas uzliesmo ielās; un neskaitāmi veidi, kā aizbēgt no realitātes.

Pēc izrādes skatītāji aicināti uzkavēties uz diskusiju, ko vadīs liepājniece Viktorija Trofimova-Gaiķe un izrādes producente Jevgēņija Šermeņeva.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz