Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātri varēs klausīties radio

Liepājas teātri varēs klausīties radio
Foto: liepajniekiem.lv
16.04.2020 06:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas teātris sācis jaunu projektu, kurā trīs vakarus piedāvās iespēju noklausīties trīs latviešu autoru darbus – stāstus no Paula Bankovska krājuma “Trakie veči”, fragmentus no Noras Ikstenas un Imanta Ziedoņa grāmatas “Nenoteiktā bija” un Janas Egles stāstu “Aiziet jūriņā!”, ziņo teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Pirmais raidījums, kurā aktieri lasīs P. Bankovska stāstus, “Rietumu radio” ēterā skanēs piektdien, 17. aprīlī, pulksten 19. Raidījumi arī turpmāk būs dzirdami piektdienās tai pašā laikā – 24. aprīlī un 1. maijā.

Idejas autore un ierakstu režisore aktrise Karīna Tatarinova par šo projektu saka: “Šis noteikti ir jauns izaicinājums ne tika Liepājas teātra aktieriem, bet arī skatītājiem. Tas, ko redzam uz skatuves, kino lielākoties jau ir risinājums. Radiolugas, kurās šī vizuālā iespaida nav, provocē un rosina mūsu iztēli daudz aktīvāk. Iespējams, tas ir nogurdinošāk, bet kāpēc gan uz 40 minūtēm neļauties šādai avantūrai?”

“Atsaucos piedalīties šajā projektā, jo šobrīd šis ir vienīgais veids, kā varu būt noderīgs savam teātrim,” saka aktieris Armands Kaušelis. “Ar šādiem balss ierakstiem strādājis gandrīz vai neesmu, tāpēc tas man ir arī izaicinājums un jauna pieredze, kuru negribēju laist garām. Ierunājot Bankovska stāstu, man bija sajūta, ka sarunājos ar cilvēku, kuru jau pazīstu, jo pirms diviem gadiem iestudējām izrādi pēc viņa stāstu krājuma “Kur pazuda saimnieks?”. Atpazinu autora izteiksmes līdzekļus, humoru, valodas sulīgumu un garšīgumu – tā man ir patīkama atkal satikšanās ar Bankovska tekstu.”

P. Bankovska stāstus ierunājuši arī Inese Kučinska, Sandis Pēcis, Leons Leščinskis, Laura Jeruma, Gatis Maliks un Herberts Laukšteins. Grāmatas “Nenoteiktā bija” fragmentus lasīs aktieris Leons Leščinskis sadarbībā ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi Martu Kauliņu, kas radījusi muzikālo partitūru. Savukārt stāsts “Aiziet jūriņā!” ir daļa no Janas Egles stāstu krājuma “Gaismā” (izdots 2016. gadā), par kuru autore 2017. gadā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu prozas kategorijā.

Stāstu ierakstus palīdzējuši veidot Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane, projekts īstenots sadarbībā ar “Rietumu radio”, to atbalstījusi Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz