Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrim astoņi pretendenti uz balvām

Liepājas teātrim astoņi pretendenti uz balvām
16.06.2011 14:44

Atslēgvārdi

Šodien Rīgā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, tika paziņoti “Spēlmaņu nakts 2010/2011” nominanti. Liepājas teātris ir izvirzīts septiņās nominācijās.

Balvai “Gada dramatiskā teātra izrāde” ir izvirzīta “Ragana”, ko iestudējis režisors Dž. Dž. Džilindžers, kurš pretendē arī uz “Gada režisora” godu.

Balvu “Gada kostīmu mākslinieks/māksliniece” ir iespēja saņemt Ilze Vītoliņai arī par veikumu “Raganai”.

Inese Kučinska izvirzīta nominācijā “Gada aktrise” par sievas lomu izrādē “Ragana” un Epas tēlojumu “Laimesciema podniekdarbnīcā”.

Egons Dombrovskis savukārt izvirzīts balvai “Gada aktieris otrā plāna lomā” par Doka lomu izrādē “Vestsaidas stāsts”.

Ar Čaka lomu izrādē “Spēlē, Spēlmani!”, Aldera “Ugunī” un Jaša atveidojumu “Laimesciema podniekdarbniecībā” pamanīts ir Liepājas teātra jaunais aktieris Kaspars Kārkliņš, kas izvirzīts nominācijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Nominācijas “Gada kustību mākslinieks” sarakstā ir iekļauta Inga Krasovska, kas strādāja arī “Raganas” un “Šikās kāzas” veidotāju komandā, un Alberts Kivlenieks, kas iestudēja horeogrāfiju “Vestsaidas stāstam”. 

Liepājas teātra direktors Herbets Laukšteins portālam liepajniekiem.lv neslēpa, ka būtu vēlējies Liepājas teātri redzēt vēl vairākās nominācijās. “Nozīmīgākajās esam – ir sieviešu loma, izrāde, režisors, taču neesam nominēti vīriešu lomai un debijai,” uzskaita H.Laukšteins. Viņaprāt, nav novērtēta izrāde “Spēlē, spēlmani!”, kā arī uz debiju varējusi pretendēt jaunā aktrise Everita Pjata, kas sevi esot parādījusi pietiekami spilgti.

“Neesmu, protams, noskatījies visu nominēto izrāžu klāstu, tāpēc nevaru salīdzināt, taču kā teātra vadītājs par to esmu greizsirdīgs,” sacīja H.Laukšteins. Viņš nedaudz pārmeta žūrijas cilvēkiem to, ka tās locekļi nav noskatījušies visu repertuāru. Tikai trīs eksperti ir iepazinušies ar visām izrādēm. “200 kilometru līdz Liepājai nav nemaz tik mežonīgs attālums, lai to nevarētu veikt. Domāju, ka tā nav problēma,” norādīja H.Laukšteins, novēlot to ievērot žūrijai nākamajā teātru sezonā.

Prognozēt, kurā nominācijā Liepājas teātris varētu iegūt balvu, H.Laukšteins atturējās, jo uzskata, ka to darīt nebūtu korekti. “Būšu subjektīvs, esmu sava teātra patriots,” neslēpa H.Laukšteins. “Nedrīkstu skaļi runāt par noklausīto informāciju kuluāru sarunās, taču zinu, ka Liepājas teātrim ir cerība.”

Nominantus izvirzīja: mākslas zinātniece Ingrīda Burāne, teātra zinātniece Anda Burtniece, televīzijas režisore un producente Daina Dumpe, teātra kritiķe Līvija Dūmiņa, teātra kritiķe Mārīte Gulbe, teātra kritiķe Ilze Kļaviņa, mūzikas žurnālists un komponists Edgars Raginskis, baleta māksliniece un horeogrāfe Sarma Rozenberga, teātra zinātniece un kritiķe Līga Ulberte, teātra zinātniece un kritiķe Guna Zeltiņa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz