Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrim trīs “Spēlmaņu nakts” balvas!

Liepājas teātrim trīs “Spēlmaņu nakts” balvas!
23.11.2012 23:50

Atslēgvārdi

Piektdienas vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī notika “Spēlmaņu nakts” balvas pasniegšanas ceremonija. Liepājas teātris par pērnā gada veikumu bija izvirzīts desmit nominācijās. Un ieguva trīs balvas. Mūziklu “Pūt, vējiņi!” atzinīgi novērtējuši gan skatītāji, gan “Spēlmaņu nakts” žūrija.

Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūzikls “Pūt, vējiņi!”, ko režisors Dž. Dž. Džilindžers veidojis pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem, ieguva balvu nominācijā “Gada muzikālā izrāde”. To saņemt devās Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, sakot, ka “šo balvu ir pelnījuši visi, kas šajā darbā piedalījās”.

Jāatzīmē, ka par muzikālo partitūru mūziklam komponists Kārlis Lācis arī saņēma žūrijas specbalvu. Savukārt Inga Krasovska, kas izrādei “Pūt, vējiņi!” iestudēja dejas, ir gada kustību māksliniece. “Paldies Džilim par uzticēšanos! Ir milzīgs gandarījums, ka man bija iespēja strādāt ar tik milzīgu un apjomīgu darbu. Liepājas kolektīvs ir fascinējošs! Paldies arī jums!” no skatuves pateicās godalgotā māksliniece.

Liepājas teātra aktieris Sandis Pēcis par izcilu Roberta Lokampa atveidojumu izrādē “Trīs draugi” nopelnīja “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks”. “Tas izrādās patīkamāk, nekā biju domājis,” saņemot balvu, smaidot sacīja daudzsološais aktieris. Viņš pateicās visiem ar kuriem strādājis izrādes “Trīs draugi” laikā.

Balvu par mūža ieguldījumu pasniedza teātra režisoram un pedagogam Feliksam Deičam, kas ir strādājis arī Liepājas teātrī, un scenogrāfam Gunāram Zemgalam. “Esmu strādājis tikai divos teātros – Jaunatnes un Valmieras. Jaunatnē savā jaunībā, bet Valmiera ir mana saime, mana ģimene, mans prieks. Es ļoti mīlu aktierus. Tā ir brīnišķīga tauta. Viņi ir kā bērni, un es viņus mīlu. Paldies visiem ar ko esmu strādājis,” – tā pēc sumināšanas pateicās Felikss Deičs, aizkustināts par izrādīto uzmanību.

Jāatzīmē, ka šogad apbalvošanas ceremoniju vadīja Valdis Melderis kopā ar Liepājas teātra aktieri Kasparu Kārkliņu.

Atgādinām, ka pērn Liepājas teātris arī saņēma trīs “Spēlmaņu nakts” balvas – viena tika Inesei Kučinskai kā gada aktrisei, otra aktierim Kasparam Kārkliņam kā “Gada jaunajam skatuves māksliniekam”, bet trešā Ingai Krasovskai nominācijā “Gada kustību māksliniece”. Bet gadu iepriekš uz Liepāju atceļoja tikai viena balva – pateicoties aktierim Kasparam Godam, kas labi sevi parādīja izrādē “Hanana”, spēlējot otrā plāna lomu.

Teātra gada balva “Spēlmaņu nakts” tradicionāli tiek pasniegta latviešu teātra režisora un Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23.novembrī.

Šogad “Spēlmaņu nakts” balvas tika pasniegtas 18 nominācijās, pirmo reizi izvērtējot arī sasniegumus laikmetīgajā dejā, kā arī pasniegta balva nominācijā “Pazudušais dēls”, kas tika piešķirta labākajam latviešu autora darbam.

Žūrijas komisijas sastāvā bija un laureātus izvirzīja teātra kritiķis Normunds Akots, Latvijas Televīzijas raidījuma “100 g kultūras” vadītājs un “Neatkarīgās Rīta Avīzes” Kultūras nodaļas redaktors Arno Jundze, teātra kritiķe Maija Treile, televīzijas režisore Virdžīnija Lejiņa, dejas kritiķe Inta Balode, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, kurš bez balsstiesībām piedalījās kā konsultants scenogrāfijas un kostīmu mākslas jomās, kā arī televīzijas režisore un teātra kritiķe Linda Ģībiete, teātra un kino kritiķis Toms Treibergs un teātra zinātniece Maija Svarinska.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz