Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrim – trīs “Spēlmaņu nakts” balvas

Liepājas teātrim – trīs “Spēlmaņu nakts” balvas
23.11.2011 23:00

Atslēgvārdi

Trešdienas vakarā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī notika “Spēlmaņu nakts” ceremonija. Liepājas teātris ieguva trīs balvas, lai gan par pērnajā sezonā paveikto bija izvirzīti astoņās nominācijās.

Pagājušā gadā liepājnieki ieguva tikai vienu balvu – Kaspars Gods par otrā plāna tēlojumu izrādē “Hanana”. Šā gada ieguvums bija lielāks: trīs “Spēlmaņu nakts” balvas. Daudziem liepājniekiem par lielu prieku beidzot par “Gada aktrisi” nosauca Inesi Kučinsku. Balvu viņa saņēma par Sievas tēlojumu izrādē “Ragana” un Epas atveidojumu iestudējumā “Laimesciema podniekdarbnīca”. Pēc tam, kad zālē bija rimušies lielie aplausi un ovācijas, Inese sacīja būtiskākos paldies. Un tie bija veltīti viņas mammai, vīram, mīļajam Liepājas teātrim un saviem kolēģiem. “Esmu laimīga sieviete, aktrise un māmiņa,” nobeigumā piebilda gada aktrise.

Savukārt mūsu jauno aktieri Kasparu Kārkliņu, kuram aizvadītais bija pirmais gads Liepājas teātrī, nosauca par “Gada jauno skatuves mākslinieku”. Viņš pamanīts izrādēs “Laimesciema podniekdarbnīca”, “Spēlē, Spēlmani!” un “Ugunī”. Balvu Kasparam pasniedza autosportiste Karlīna Štāla. “Tas tik ir kaut kas,” savas emocijas uz skatuves neslēpa jaunais aktieris. Viņš atzinās, ka runu neesot sagatavojis, tāpēc vēloties tikai pateikties saviem pasniedzējiem, Liepājas teātrim, kolēģiem, ģimenei, kursiņam un draugiem.

Horeogrāfe Inga Krasovska par darbu Liepājas teātra izrādēs “Ragana”, “Šikās kāzas” un Dailes teātra iestudējumā “Amadejs” tika pie titula “Gada kustību māksliniece”. “Ar runāšanu grūtāk, vairāk kustēšanās,” saņemot balvu, uz skatuves jokojot sacīja horeogrāfe. Inga pateicās tiem, kas viņu “iztur, klausa un respektē”, tam, ka viņai taisnība, pierāda šā vakara apbalvojums. Tāpat viņa pateicās visiem aktieriem ar kuriem strādājusi un vēl strādās.

Spēlmaņu nakts” balvu par mūža ieguldījumu skatuves mākslā pasniedza Nacionālā teātra aktrisei Astrīdai Kairišai un bijušajam Jaunatnes teātra galvenajam režisoram Ādolfam Šapiro.

“Ģimenes aptieku” balva “Sudraba piesta – 2011” un 500 latu naudas balva kā sezonas labākajai izrādei, kas veltīta ģimenes un personīgo problēmu atspoguļojumam, piešķirta mūspusē labi zināmajam Mārtiņam Eihem par izrādi “Atvadas jūnijā”, kas iestudēta Dailes teātrī.

Spēlmaņu nakts” ģenerālsponsors – lielākās Ziemeļeiropas “Nordea bankas” Latvijas filiāle – arī šogad organizēja “Lielo Nordea skatītāju balsojumu” trijās nominācijās: “Gada aktrise”, “Gada aktieris” un “Gada izrāde”. Šogad par savām teātra simpātijām nobalsoja gandrīz 4000 skatītāju visā Latvijā. Skatītāju balsojumā par nominācijas “Gada aktrise” ieguvēju atzīta mūsu Inese Kučinska, bet par “Gada izrādi” – Liepājas teātra “Ragana” Dž. Dž. Džilindžera režijā.

“Spēlmaņu nakts” balva ir metālkalēja Jura Gagaiņa veidotā balva – skatuves nagla. Ir sens ticējums: ja aktieris uz skatuves atrod naudu, tas nozīmē jaunu lomu – jaunu sākumu, jaunu iespēju sevi pierādīt, kas aktierim ir vissvarīgākais.

Egona Zīverta foto

Inese Kučinska izrādē “Laimesciema podniekdarbnīca”.

Kaspars Kārkliņš izrādē “Spēlē, Spēlmani!”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz