Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris aicina uz Atvērtā teātra dienu

Liepājas teātris sestdien, 26. augustā, no pulksten 11 līdz 15 rīkos Atvērtā teātra dienu, kurā gaidīs gan liepājniekus, gan pilsētas viesus, ļaujot apmeklētājiem iepazīt teātri nedaudz citādākā atmosfērā un iekļūt tur, kur ikdienā nav iespējams, vēsta teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Liepājas teātris aicina uz Atvērtā teātra dienu
Foto: Publicitātes
18.08.2023 10:46

liepajniekiem.lv

Ikviens varēs izstaigāt teātri gida pavadībā – ekskursijas latviešu valodā tiks rīkotas katru stundu no pulksten 11 līdz 14, bet pulksten 13 teātra darbinieki priecāsies sagaidīt arī pilsētas viesus, piedāvājot stāstījumu angļu valodā.

Lai nodrošinātu ekskursiju kvalitāti, vietu skaits katrā laikā ir ierobežots, tāpēc ekskursijās varēs doties tie, kas iepriekš būs saņēmuši bezmaksas biļeti. To iespējams saņemt “Biļešu paradīzes” kasēs (arī internetā, meklējot atslēgas vārdus “Atvērtā teātra diena”).

“Lūgums uz ekskursijām ierasties vismaz piecas minūtes pirms to sākuma,” aicina Z. Borga.

Šobrīd Liepājas teātrī notiek aktīvs mēģinājumu process, lai jau 22. septembrī notiktu pirmizrāde pirmajam šīs sezonas jauniestudējumam – “Svešā āda”, kas top pēc Daces Rukšānes atzinību ieguvušā romāna “Krieva āda”. Izrādi veido režisore Inga Krasovska.

Atvērtajā teātra dienā skatītājiem būs iespējams uzzināt vairāk par gaidāmo iestudējumu, jo pulksten 14 mēģinājuma zālē, kur ikdienā iekļūst tikai aktieri un notiek mēģinājumu process izrādēm, interesanti tiks gaidīti uz sarunu ar režisori.

Sarunas ilgums būs līdz stundai, to moderēs teātra dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un arī uz šo notikumu, ņemot vērā mēģinājuma zāles platību, jāizņem bezmaksas vieta “Biļešu paradīzes” kasē.

Savukārt bez iepriekšējas pieteikšanās no pulksten 11 līdz 15 apmeklētāji varēs nofotografēties izrādes “Vārdiņš” noskaņās veidotā fotostūrītī, aplūkot gan teātru kostīmus un to skices, gan iepriekšējo gadu izrāžu afišas, nobalsojot arī par, viņuprāt, veiksmīgāko.

Mazākajiem apmeklētājiem paredzētas radošas aktivitātes un eksperimenti teātra sētā kopā ar Krāsu karuseli no pulksten 11 līdz 14, savukārt līdz pat pulksten 15 būs iespējams noskatīties arī visas teātra veidotā miniseriāla sērijas par puteklītes Patakoļako gaitām, kura pavisam drīz sāks dzīvot arī uz Liepājas teātra skatuves.

Vakarā pulksten 18 teātrī notiks izrāde “Grieķi” – Elmāra Seņkova triloģijas noslēdzošā daļa, kas pirmizrādi piedzīvoja vien pagājušās sezonas izskaņā – jūnijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz