Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris ar Reja Kūnija komēdiju viesosies Rīgā

Liepājas teātris ar Reja Kūnija komēdiju viesosies Rīgā
08.02.2007 16:53

0

Atslēgvārdi

4. martā pulksten 12.00 un 19.00 VEF Kultūras pilī viesosies Liepājas teātris ar Reja Kūnija komēdiju ”Precējies nav miris”. Izrāde, ko iestudējis režisors Valentīns Maculēvičs, ir Liepājas teātra projekts sadarbībā ar Rīgas ”brīvajiem aktieriem”. Rejs Kūnijs ir vecs skatuves vilks, kas spēlējis jau no bērna gadiem un skatuvi pazīst kā savu kabatu. Viņš pats ir noformulējis pāris labu īstas komēdijas likumu, un viens no tiem skan šādi: komēdijai vajag meklēt nevis komisku, bet traģisku sižetu.

Tieši to viņš ir izdarījis lugā ”Precējies nav miris”: ikviens varoņa solis ir drudžains mēģinājums izvairīties no katastrofas. Bet tā draud nepārtraukti, jo lugas galvanais varonis, taksometra šoferis Džons Smits aiz savas labsirdības ir apprecējis divas sievas uzreiz, tālab spiests dzīvot ļoti saspringtā grafikā, ko izjauc pēkšņs nelaimes gadījums.

Valentīns Maculēvičs ir pilnībā uzticējies traģiskajai noskaņai un tajā virzījis arī aktierus. Turklāt licis viņiem spēlēt ārkārtīgā tempā, kad patiešām darbība apsteidz iespēju to apdomāt. Bet pats galvenais īstas komēdijas elements, protams, ir aktieri. Jānis Reinis nelaimīgo Džonu Smitu spēlē ar absolūtu patiesības izjūtu un spēj līdz pašiem sirds dziļumiem noticēt ikvienai situācijai. Viņš ienāk vienā no saviem diviem dzīvokļiem ar sajūtu, ka ir notikusi kaitinoša, bet atrisināma ķibele, un pakāpeniski, mūsu acu priekšā sabrūk zem traģēdijas sloga. Līdzīgā patiesības izjūtā darbojas Džona draugs Stenlijs – Bruno Libauers, abas sievas – Gunta Virkava un Inga Aizbalte, kā arī ekscentriskais kaimiņš Frenklins un kriminālinspektori Porterhauss un Trautons,  kurus spēlē Valentīna Maculēviča audzēkņi Jānis Gaveika, Kristians Karēļins un Ulvis Kravalis.

Valentīns Maculēvičs ir uzbūvējis īstu pieminekli vīriešu draudzībai un nepārejošai traģēdijai. ”Komēdija ”Precējies nav miris” vairāk domāta sievietēm,”uzkata režisors. ”Kaut gan tas būs tāds vīru iestudējums. Sievietes ar interesi atklās jaunumus vīriešu psiholoģijā. Savukārt vīrieši, es vismaz ceru, šo to atcerēsies… un notrauks asaru. Tās būs mūsu kopējās veču asaras.”

Izrādes scenogrāfs ir Mārtiņš Kalseris, kostīmu māksliniece – Jurate Silakaktiņa.

Biļešu iepriekšpārdošana ”Biļešu paradīzes” kasēs.

Edīte Tišheizere,
Liepājas teātra literārā padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz