Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris atklāj sezonu

Liepājas teātris atklāj sezonu
Foto: Egons Zīverts
10.09.2018 07:09

"Kurzemes Vārds"

Sestdien un svētdien ar izrādi “Liepāja – Latvijas galvaspilsēta” Liepājas teātris sācis savu 112. sezonu. Bet piektdien teātra vadītājs Herberts Laukšteins pulcēja kopā kolektīvu, lai sveiktu jaunajā sezonā, suminātu jubilārus, iepazīstinātu ar jaunumiem un pēcāk uzņemtu tradicionālo teātra saimes kopbildi.

Liepājas teātra zālē piektdien pulcējās gan aktieri, gan tehniskais un administratīvais personāls, lai kopā ievadītu jauno, 112. sezonu, kurā gaidāmas astoņas intriģējošas pirmizrādes. H. Laukšteins savā uzrunā kolektīvam gan uzsvēra, ka sezona ir sākusies jau augustā – ar veiksmīgām un izpārdotām viesizrādēm Rīgā, par ko pateicās visiem tajās iesaistītajiem. Teātra vadītājs arī pauda gandarījumu par to, ka 112. sezona sākas ar izcilu izrādi, kuras pamatā ir ansambļa spēks, un vēlēja visiem izjust un saglabāt piederības sajūtu teātrim.

Tāpat H. Laukšteins kolektīvu iepazīstināja ar jauno teātra valdes locekli Evu Ciekurzi, kura teātrī strādā kopš 3. septembra un kuras pārziņā būs saimnieciskie jautājumi un finanšu piesaiste. Viņa pauda gandarījumu par pievienošanos teātrim, kura darbam līdz šim sekojusi līdzi skatītāju rindās, un solīja strādāt pie tā, lai piepildītos teātra sapnis par mazo zāli.

Tāpat tika sveikti tie darbinieki, kas svin apaļu gadskārtu, kas kļuvuši par vecākiem vai sasnieguši apaļu vai pusapaļu darba jubileju. Ar ovācijām kolektīvs sveica izrāžu vadītāju Ritu Kroderi, kura teātrī nostrādājusi jau 45 gadus. Savukārt aktieri Inese Kučinska un Edgars Pujāts Liepājas teātrī aizvadījuši 25 gadus. Arī skaņu tehnikas meistars Ģirts Siliņš teātrī strādā 25 gadus, bet dekoratore Iveta Vasile svin 20. jubileju, kopš ir Liepājas teātrī.

 Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 10. septembra numurā.

#kvards-20180910-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz