Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris dodas uz Maskavu

Liepājas teātris dodas uz Maskavu
09.03.2011 14:55

Liepājas teātris šīs nedēļas nogalē dodas uz Maskavu, lai ar divām izrādēm piedalītos Krievijas teātra festivāla un balvas “Zelta maska” ārpuskonkursa programmā “Maska plus”.

11. marta vakarā Meierholda centrā tiks rādīta krievu dramaturga Germana Grekova drāma ”Hanana” (režisors Dž.Dž.Džilindžers), kuru novērtējuši arī Latvijas skatītāji, kritiķi un teātra zinātnieki, bet 13. martā Kristas Burānes ekskursiju skolas laikā ”Kauja pie…” (režisors Mārtiņš Eihe) divas reizes izspēlēs Liepājas teātra jaunie aktieri. Tāpat kā Latvijā, arī Maskavā izrāde tiks spēlēta skolas telpās.

”Liepāja ir skaistākā vieta uz pasaules, it īpaši vasarā, taču teātru dzīve koncentrējas metropolēs. Mēs šeit varam iestudēt lieliskas izrādes, liepājnieki var priecāties par tām, bet, ja arī cituviet tās tiek atzītas par labām esam, tas vairo teātra cilvēku pašapziņu, dod spēku un motivē strādāt vairāk un labāk. Tie ir arī jauni kontakti, tā ir iespēja būt kopā ar pasauli, jo uz šo festivālu ierodas dažādu teātra festivālu eksperti, lai atrastu darbus savām programmām. Liepājas un Liepājas teātra vārds tiek nests pasaulē, un tā ir nenoliedzama vērtība,” uzsver Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Pagājušajā sezonā izrāde ”Hanana” tika rādīta gan Rīgas Krievu drāmas teātrī, gan Nacionālajā teātrī, taču visiem interesentiem biļetes nepietika. Skatītāju interese par iestudējumu ir ļoti liela, tāpēc aprīlī Liepājas teātris ar viesizrādēm viesosies gan Valmieras Drāmas teātrī, gan Rīgas Krievu drāmas teātrī. Izrādi ”Hanana” Valmierā iespējams noskatīties 2. un 3. aprīlī, bet Rīgā – 4. aprīlī, savukārt viesizrāde iestudējumam ”Kauja pie…” 17. martā plānota Grobiņas ģimnāzijā.  

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Ziedoņa Safronova foto

 Kristas Burānes foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz