Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris gatavo jaunās sezonas muzikālo lieliestudējumu

Liepājas teātris gatavo jaunās sezonas muzikālo lieliestudējumu
01.08.2007 18:24

0

Atslēgvārdi

Vakar Liepājas teātra vadība aicināja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz preses konferenci, lai iepazīstinātu ar jauniestudējumiem, rudens sezonu atklājot. Jau 6.septembrī 101.sezona tiks atklāta ar K.Briknera pasakas “Sarkangalvīte un vilks” pirmizrādi J.Zinovjeva variantā un režijā. Ar šo iestudējumu teātris turpinās savu praksi piedāvāt izrādi gan latviešu, gan krievu valodā. Savukārt 4.oktobrī Liepājas teātris savus skatītājus iepriecinās ar kārtējo muzikālo lieliestudējumu – J.Lūsēna un P.Brūvera operu melodrāmu “Agrā rūsa” pēc tāda paša E.Zālītes romāna motīviem Ivara Lūša režijā. Komponists un režisors sapulcinājuši spēcīgu un interesantu radošo komandu, kurā ir gan pašmāju, gan Rīgas mākslinieki.

Galveno – Elzas – lomu dublē visiem labi pazīstamā Ance Krauze un jauniņā Rudīte Būmane, bagātā Ķikuļa tēlā iejūtas Uģis Roze, skaisto Elzas mīļoto Italo atveido Andris Ērglis, Elzas mātes lomā – Sigita Jevgļevska, bet negantais pavedinātājs Straujups ticis Edgaram Pujātam, pārējās lomās Marģers Eglinskis, Emīls Dreiblats, Zanda Štrausa, Aija Vītoliņa, Ieva Dreimane, Zane Gudrā u.c. Nozīmīga loma iestudējumā ir arī korim “INTIS” Ilzes Valces vadībā un muzikāli instrumentālajai grupai. Kostīmus un skatuves ietērpu veido māksliniece Anna Heinrihsone.

Kā uzsvēra komponists Jānis Lūsēns, šoreiz tas nebūs mūzikls, bet gan opera melodrāma, un atšķirība ir tāda, ka izrādē nerunā, bet dzied. Tāpēc arī šāda radošā komanda. Režisors Ivars Lūsis skaidro, ka Elīnas Zālītes romāns izvēlēts tāpēc, ka tā sižets ļoti tieši sasaucas ar mūsdienu aktualitātēm. Cilvēku savstarpējām attiecībām. Savukārt Ance Krauze, Uģis Roze un Andris Ērglis uzsvēra, ka ir lepni un gandarīti, ka viņiem dota iespēja strādāt kopā ar Jāni Lūsēnu – šobrīd vienu no labākajiem un nopietnākajiem komponistiem Latvijā.

Oktobra beigās tiks piedāvāts trešais jauniestudējums – Dario Fo komēdija “Es gaidu tevi, mīļais” Valentīna Maculēviča režijā. Lomās: Mirdza Martinsone, Rolands Zagorskis, Jūlija Ļaha un Armands Kaušelis.

Muzikālā lieliestudējuma “Agrā rūsa” radošā grupa kopā ar režisoru Ivaru Lūsi nāk no kārtējā mēģinājuma.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz