Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris neatstāj maskaviešus vienaldzīgus

Liepājas teātris neatstāj maskaviešus vienaldzīgus
07.03.2013 11:36

Atslēgvārdi

Liepājas teātra kolektīvs vakar atgriezās no Maskavas, kur festivāla ”Zelta Maska” programmas ”Jaunā luga” (Новая пьеса) ietvaros divus vakarus pēc kārtas – 3. un 4. martā, rādīja maskaviešiem krievu režisora Konstantīna Bogomolova iestudējumu ”Stavangera” (Pulp People), informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Tā kā K.Bogomolovs ir viens no spožākajiem Krievijas režisoriem, par iestudējumu bija milzīga interese – abus vakarus zāle bija pārpildīta, aktieri sniedza vairākas intervijas gan presei, gan televīzijai. Izrādi apmeklēja teātra zinātnieki un kritiķi, Maskavas iedzīvotāji, kā arī lugas autore Marina Krapivina.

”Biju informēta, ka režisors lugu pārveidos, ļoti labi arī zinu, kā strādā Bogomolovs, taču šāda ”Stavangeras” interpretācija man bija liels pārsteigums,” atzina dramaturģe. ”Izrāde bija kolosāla. Tā mani iedvesmoja, tagad noteikti lugu rakstītu pilnīgi savādāk.”

Izrāde neatstāja maskaviešus vienaldzīgus, viņi nekautrējās savas emocijas arī paust. Vairākas reizes uz skatuves notiekošais izraisīja ne tikai smieklus, bet arī aplausus. Otrajā vakarā izrādes beigās aktieri saņēma arī ovācijas. Tā kā arī Maskavā ir Bogomolova talanta cienītāji un noliedzēji, daži skatītāji pameta zāli, nesagaidot izrādes beigas.

Ar šo iestudējumu tika atklāts festivāls, līdz ar to pēc izrādes teātra pārstāvjus uz pieņemšanu aicināja ”Zelta Maskas” organizatori un Latvijas vēstniecības Krievijā pārstāvji. Teātrim tika uzdāvināts grozs ar baltām rozēm un pateicības raksts par piedalīšanos festivālā.

Ar atsauksmēm no Maskavas būs iespējams iepazīties teātra mājas lapā www.liepajasteatris.lv.

Turpmāk izrādi ”Stavangera” (Pulp People) būs iespējams noskatīties 27.aprīlī ”Zirgu pastā” (Rīgā), kur teātris piedalīsies Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) rīkotajā Latvijas izrāžu skatē, bet 8.maijā iestudējums tiks spēlēts Liepājas teātrī.

Foto: Z. Safronovs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz