Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātris viesosies Ķekavā un Rīgā

Liepājas teātris viesosies Ķekavā un Rīgā
12.03.2013 11:12

Tikko atgriezušies no viesizrādēm Krievijā, jau sestdien, 16.martā plkst.19.00 Ķekavas kultūras namā viesosies Liepājas teātris ar izrādi “Laimesciema podniekdarbnīca”, portālu informē Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Andža.

Izrādes darbība notiek īstā podnieku darbnīcā, kur līdzās podiem un bļodām tiek virpotas arī trīs cilvēku – raupja vīra, jaunekļa un romantiskas atraitnes – karstākās vēlmes.

Jau ziņots, ka par Epas lomas atveidojumu aktrise Inese Kučinska saņēmusi “2010./2011. gada “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada aktrise”, par Jaša lomu balvu saņēmis aktieris Kaspars Kārkliņš nominācijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks”.

Savukārt 27. aprīlī Liepājas teātris dosies uz Rīgu, lai ar izrādi “Stavangera” (Pulp People) piedalītos Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) rīkotajā Latviešu izrāžu skatē, kas ir laikmetīgu un novatorisku izrāžu platforma, kuras mērķis ir veicināt starptautisku interesi par Latvijas teātri, norāda teātra literārā padomniece Zanda Borga. “Zirgu pastā” (Dzirnavu ielā 46) tiks spēlētas divas izrādes – plkst. 15:00 un plkst. 19:00.

Jau ziņots, ka ar šo iestudējumu tika atklāta Liepājas teātra 106. sezona, tas sašķēla sabiedrību divās pretinieku nometnēs – dievinātājos un noliedzējos, taču neatstāja vienaldzīgos, un vēl ilgi pēc pirmizrādes sociālajos medijos virmoja diskusijas par iestudējumu. Tik tikko teātra kolektīvs izrādi rādīja arī Maskavā (festivālā “Zelta Maska”), arī tur sakustinot sabiedrību – pēc izrādes noskatīšanās savu viedokli par iestudējumu rakstiski pauduši daudzi kritiķi.

“Bogomolovs iestudējis izrādi par to, kā sīkumi saēd svarīgo mūsu dzīvēs, kā šis process izmaina cilvēka dabu, pārveidojot to mūsu acu priekšā. Iestudējuma dzīlēs slēpjas sajūtas, kas līdzinās izmisumam. Tās padara Bogomolova “Stavangeras” režijas manieri spēcīgu, gudru, nežēlīgu un pavisam rūgtu. Un tomēr izrādes atslēgas vārds ir mīlestība…,” pēc iestudējuma noskatīšanās raksta Valsts teātra mākslas akadēmijas profesore (ГИТИС) Anna Stepanova.

Konstantīns Bogomolovs ir viens no spožākajiem un savdabīgākajiem savas paaudzes režisoriem Krievijā. Viņa provokatīvās izrādes vienmēr raisa gan skatītāju, gan kritiķu diskusijas. Izrāde “Stavangera” (Pulp People) ir K.Bogomolova pirmais iestudējums ārpus Krievijas.

Biļetes jau iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā. Cena Ls 10.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz