Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātes aktieru kursā organizēs papilduzņemšanu

Liepājas Universitātes aktieru kursā organizēs papilduzņemšanu
Foto: Egons Zīverts
07.09.2017 15:43

LETA

Liepājas Universitātes jaunajā studiju programmā “Aktiermāksla”, kas sagatavos aktierus Liepājas teātrim, nolemts uzņemt desmit studentus, bet nākamnedēļ plānots izsludināt papilduzņemšanu, aģentūru LETA informēja Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane.

Pirmajā uzņemšanā bija pieteikušies 36 reflektanti. Pēc trīs dienu iestājpārbaudījumiem nolemts aktieros uzņemt piecus puišus un piecas meitenes. Jaunajā aktieru kursā esot jaunieši no dažādiem Latvijas reģioniem, tai skaitā arī Liepājas un Rīgas.

Kā atzina uzņemšanas komisijas vadītājs, Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins, reflektantu skaits nav bijis tik liels, kā cerēts, bet to varot skaidrot ar objektīviem iemesliem – uzņemšanu varēja sākt tikai pēc jaunās studiju programmas licences saņemšanas: “Uzņemšana notiek tikai septembrī, nevis vasaras vidū, kad vidusskolas absolventi piesakās studijām. Iespējams, kāds jaunietis, kurš būtu vēlējies izmēģināt savus spēkus aktieros, ir jau paguvis iestāties kaut kur citur.”

Kā pastāstīja Laukšteins, beidzot jaunā aktieru kursa komplektēšanu, uzņemšanas komisija vadījusies pēc vairākiem kritērijiem un sava redzējuma par aktiera profesijā būtiskajām kvalitātēm – skatuvisko pievilcību, balss īpašībām, temperamentu u.c.

Papilduzņemšanā paredzētas divas budžeta vietas un vēl dažas maksas vietas, kuru skaits būšot atkarīgs no tā, cik pretendenti atbildīs konkursa komisijas redzējumam par viņu atbilstību aktiera profesijai.

Pieteikšanās aktiermākslas studijām papilduzņemšanā notiks 14.septembrī un 15.septembrī. 18.septembrī notiks konsultācijas, bet 19.septembrī – iestājpārbaudījumi.

Jau ziņots, ka Liepājas Universitātē šogad notiek uzņemšana jaunā studiju programmā “Aktiermāksla”, kurā plānots sagatavot aktieru kursu Liepājas teātrim. Četrus gadus studējot akadēmiskā bakalaura studiju programmā “Aktiermāksla”, varēs iegūt dramatiskā teātra aktiera kvalifikāciju. 12 budžeta vietas šajā programmā plāno nodrošināt Liepājas pašvaldība.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz