Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājniece izdod grāmatu, kas motivēs skolēnus sasniegt mērķus

Mentore un karjeras izaugsmes veicinātāja, liepājniece Andra Strautiņa izdevusi pirmo grāmatu – plānotāju latviešu valodā ”TU VARI!”, kas radīta kā palīgs sākumskolas bērniem, lai apgūtu metodes, kā efektīvāk izvirzīt mērķus, veicināt motivāciju un ticību saviem spēkiem, kā arī pārvarēt grūtības, lai sasniegtu iecerēto.

Liepājniece izdod grāmatu, kas motivēs skolēnus sasniegt mērķus
Foto: Publicitātes
08.10.2021 13:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Andra Strautiņa: ”Esmu pārliecināta, ka grāmata būs lielisks palīgs un atbalsts ikvienam skolēnam un vecākam, lai labāk izzinātu sevi un savas intereses, iedrošinātu un motivētu uzstādīt mērķus, kā arī radītu ierosmi kopīgai laika pavadīšanai un attiecību stiprināšanai. It sevišķi pašlaik, kad attālinātās mācības skolēniem radījušas psihoemocionālas problēmas, tā būs kā blakusesošs un drošs plecs, kur pārdomāt un saprast, kas ar mani notiek un ko es gribu darīt.”

Grāmatu – plānotāju veido vairākas savstarpēji saistītas nodaļas, kas rosina bērnu izvirzīt mērķus un radīt idejas, kā arī palīdz iegūt motivāciju to īstenot.

Grāmatā iekļauti arī uzdevumi sevis iepazīšanai un izaugsmes veicināšanai, motivējoši citāti, kas palīdzēs ikdienā paskatīties uz mazajiem dienas panākumiem, kā arī dažādas radošas aktivitātes lietderīgai brīvā laika pavadīšanai.

Grāmatas saturu palīdz izcelt un paspilgtina mākslinieces Annijas Dzerkales radītie krāsainie grāmatas tēli un ilustrācijas. Annija ir grafiskā dizainere, kurai sevišķi patīk veidot vizuālos materiālus jaunākai paaudzei, jo bērnu skatījumam uz pasauli nav robežu, kas ļauj veidot iztēli rosinošus darbus.

Lolojot grāmatas ideju vairāk nekā gadu, autore guvusi apstiprinājumu, ka gan vecākiem, gan bērniem nepieciešams atbalsts, lai spētu tikt galā arī ar pandēmijas radītajiem izaicinājumiem. Bērniem pēdējais gads bijis īpaši izaicinošs, jo bija zudušas tik ļoti nepieciešamās socializēšanās iespējas.

“Bērniem ir ļoti, ļoti grūti apgūt sociālās prasmes, it īpaši, ja viņi dzīvo vidē, kur negūst emocionālo atbalstu, vai ja vecākiem, kuri strādā no mājām un ir aizņemti savos darbos, trūkst pacietības un resursu, kā palīdzēt bērnu personīgajos un mācību izaicinājumos,” uzskata autore.

Iedvesmu grāmatas saturam Andra smēlusies gan darbā ar studentiem, gan strādājot kā mentors ar jaunajiem uzņēmējiem.

Autore novērojusi, cik būtiski ir runāt par bērna pašapziņu un ticību sev, jo pieaugušie bieži vien neapzināti pasaka frāzes, kas paliek bērnu atmiņā uz mūžu un var radīt šķēršļus drosmīgu mērķu sasniegšanai.

Tāpat Andrai nācies secināt, ka līdztekus biznesa uzsākšanai nepieciešamajiem resursiem, būtisks ir arī stiprā pleca atbalsts un kāds, kurš uzdod pareizos jautājumus, ko darīt, lai uzņēmējs sev un savai idejai noticētu, tāpēc svarīgi pirmos soļus spert jau bērnībā.

Grāmatas saturu novērtējuši arī skolotāji, norādot, ka ietvertās tēmas ir noderīgas arī mācību procesā sākumskolas un pamatskolas klasēs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz