Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieču literārie tēli – raidījumos

Liepājnieces Zanes Zustas radītā pūcīte Ucipuci drīz būs redzama arī raidījumā. “Prieks, satraukums un piepildījums! Pēdējais pusgads bijis ļoti ražīgs. Ucipuci kāpj ārā no kastes milzu soļiem,” sociālajos tīklos vēstī pūcītes “mamma” Z. Zusta. Savukārt ar rakstnieces Janas Egles grāmatas “Svešie jeb Miļenkij ti moj” radioteātra iestudējumu Latvijas Radio 1 šonedēļ debitējis režisors Intars Rešetins.

Liepājnieču literārie tēli – raidījumos
Foto: lsm.lv
22.04.2021 06:00

Liene Andersone

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Raidījuma par Ucipuci scenārija autore ir pati Z. Zusta, kura šo notikumu sauc par milzīgu pieredzi. Plānots, ka trīs sērijas būs skatāmas maijā, bet turpinājums būs pēc vasaras. “Raidījuma gatavošanas process nav ātrs,” viņa piezīmēja.

Vienas sērijas garums būs septiņas līdz deviņas minūtes – lai bērni spētu noturēt uzmanību. “Auditorija ir paši mazākie,” viņa atgādina.

Raidījumu Z. Zusta veido kopā ar jaunajiem režisoriem Jāni Romanovski un Juri Goguli. Ucipuci balsi ieskaņojusi Līga Kausa, bet pūcītes mazā saimnieka Kriša lomas atveidotājs ir Oskars Florencs Vīksne.

Pagājušā gada rudenī par Ucipuci sāka izdot izzinoši izglītojošu žurnālu bērniem, kā arī Z. Zustas radītais varonis ir atdzīvināts Liepājas Leļļu teātra izrādē.

“No rīta “Kultūras rondo” klausījos, cik satraukts par pirmizrādi ir tās režisors Intars Rešetins, un sapratu, ka pati esmu jutusies līdzīgi. Tas ir kā brīdī, kad iznāk grāmata. Nekad nezini, cik laba vai izdevusies tā ir, vai tā derēs lasītājiem, vai akceptēs kritiķi, recenzenti un žūrijas. Tu dziļi sevī pieļauj, ka reiz taču droši vien jāpienāk tam izgāšanās brīdim. Taču tici savai grāmatai, jo zini, ka esi izdarījis labāko, ko spēji. Tāds trausluma laiks,” sociālajos tīklos savās sajūtās dalās J. Egle, norādot, ka radīts jauns mākslas darbs un tēli iegūst jaunu dimensiju un balsis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz