Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki bešā nepalika

Liepājnieki bešā nepalika
19.03.2012 07:06

Atslēgvārdi

Lai gan Valsts kultūrkapitāla fonds šā gada pirmajā projektu konkursā ierobežotā finansējuma dēļ varējis apstiprināt tikai 17 procentu no visiem pieteiktajiem projektiem, kas, pēc VKFF direktora Edgara Vērpes vērtējuma, ir katastrofāli zems rādītājs, Liepājas puses projekti arī šoreiz nav palikuši nepamanīti.

Ir gan veselas nozares, kurā mūsējo vārdus nevar atrast, tomēr kopumā atbalstu no 300 līdz pat 2000 latiem saņems vairāk nekā 20 dažādu projektu.

Kopumā VKKF pirmajā projektu konkursā bija iesniegti 1127 pieteikumi par 2,9 miljoniem latu, bet fonds spējis atbalstīt 495 projektus, piešķirot tiem kopumā 504,3 tūkstošus latu.
Atbalstu 1200 latu apmērā saņēma nodibinājums “Via Cultura” festivāla “Via Baltica” koncertiem augustā, bet Simfoniskā orķestra rīkotais XX Starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls ticis pie 2000 latu liela līdzfinansējuma.

Teātra nozarē ar 2400 latiem kopumā atbalstīti divi “Goda teātra” projekti. Taps iestudējums pēc A. Donatova lugas “Manā seksualitātē vainīgs…” un izrāde “Diegabiksis un Knīpause”. Leļļu teātrī savukārt par 1450 latiem varēs īstenot divus projektus – izrādes “Lāčradzis” iestudējumu un izrādes “Makss un Morics” viesizrādes.

Liepājas teātrim piešķirti kopumā 3200 latu četriem projektiem – jaunajam Dž. Dž. Džilindžera iestudējumam “Sods un noziegums”, kā arī viesizrādēm Jelgavā, Kuldīgā, Pērnavā un Valmierā.

Kultūras mantojuma nozarē atbalstu 1500 latu apmērā saņēmis restaurātors Kaspars Burvis, kurš turpina restaurēt Liepājas muzeja krājumā esošās Sv. Annas baznīcas kanceles detaļas. Muzejs par 800 latiem varēs restaurēt arī Liepājas pilsētas karogu, kas saglabājies no 19. gadsimta.

Andra Gertsona foto

Pērn viens no festivāla “Via Baltica” koncertiem piedāvāja orķestra “Simfonietta Rīga” stīgu kvarteta programmu “Karstie vasaras ritmi”, bet šogad organizatori sola jaunas kamermūzikas programmas ar dalībniekiem no visas Baltijas.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 19. marta numurā.
 #kvards-20120319-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz