Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki dies un dziedās divos svētkos

Liepājnieki dies un dziedās divos svētkos
02.06.2010 07:01

Atslēgvārdi

Sestdien Liepājas deju kolektīvi “Kvēle”, “Rucavietis” un “Vaduguns” dosies uz Jāņa Daliņa stadionu Valmierā, lai piedalītos VII Vidējās paaudzes deju svētkos “Līklocis”, bet kori “Aija”, “Dziedonis”, “INTIS”, “Līva”, “Lauma”, “Kursa”, “Atbalss” un “Laiks” brauks uz Dobeli, kur Ķestermeža estrādē notiks Kurzemes Dziesmu svētki.

“211 Latvijas vidējās paaudzes deju kolektīvu saplūdīs kā straumes līkločiem no Rīgas, Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales novadiem deju svētkos Valmierā, un deju zīmējumi laukumā būs kā kustības un tautas kultūras apliecinājums un iezīmēs katra novada godu un spēku. 4600 dejotāju izdejos dejas attīstību vēstures un laika telpā,” saka koncerta organizatori.

Kolektīvi izdejos dejas “Es mācēju danci vest” un “Diždancis”, kuras radījuši un nākamajām dejotāju paaudzēm atstājuši vecmeistari Uldis Žagata un Alfrēds Spura. Tāpat būs nolasāmi līkloči, ko deju rakstos atstājuši horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Ilmārs Dreļs, Andris Ezeriņš, Arta Melnalksne, Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš un Gunta Skuja. Būs arī jauni vārdi – Inga Meiere ar deju “Dimdaru damdaru”, Lāsma Skutāne ar “Vidiņi jūras”, Linda Tiļčika ar “Līgo kuģīt’s jūriņā”, kas bija redzamas arī nupat notikušajā deju lielkoncertā “Zem zilās debesu bļodas” Liepājā.

Kurzemes programmas vadītāja Santa Laurinoviča sola, ka kurzemnieku raksti šoreiz būs daudz jestrāki, nekā pierasts redzēt. Dejotāji apliecina, ka viņiem jaunās dejas labi iet pie sirds un skates rezultāti rāda – kolektīvi svētkiem sagatavojušies godam. “Satikties un sadancot, tas ir tas lielākais prieks, kas dejotājiem ir šajos grūtajos laikos. Tas dod motivāciju atrast laiku mēģinājumiem un neļauj nolaist rokas, kad ir grūti,” sacīja arī Liepājas apriņķa deju kolektīvu virsvadītāja Valda Grīnfelde.

Bet mūspuses koristu skanīgās balsis, kas tāpat nesen pārbaudītas virsdiriģentes Ilzes Valces vadītajā skatē, kur lielākā daļa tika pie pirmās pakāpes diplomiem, liks ar vērienu izskanēt tradicionālajiem Kurzemes Dziesmu svētkiem, atzīmējot 140. gadadienu kopš Pirmajiem Kurzemes Dziesmu svētkiem Dobelē. Tāpēc Dobeles pilsdrupās notiks arī piemiņas zīmes atklāšana Pirmajiem Kurzemes dziesmu svētkiem.

Ķestermeža estrādi pieskandinās 125 kori no Kurzemes, Zemgales un Vidzemes novadiem, Kurzemes un Zemgales pūtēju orķestri. Uz skatuves kāps virsdiriģenti Jēkabs Ozoliņš, Ilze Valce, Gunta Vite, Ivars Cinkuss, Romāns Vanags, Jānis Zirnis, Edgars Račevskis un citi. Koncertā savus skaņdarbus kopā ar koriem atskaņos arī komponisti Uldis Marhilēvičs un Juris Kulakovs.

Svētku laikā Dobelē notiks arī garīgās mūzikas koncerts, Zemgales novada folkloras kopu sadziedāšanās, pūtēju orķestru koncerts un Dobeles novada amatiermākslas kolektīvu koncerts.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”
 

Daļu no vidējās paaudzes deju koncerta “Līklocis” programmas bija iespējams redzēt arī deju lielkoncertā, kas nupat notika Liepājā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz