Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki pierakstījuši pilnu laikrakstu

Liepājnieki pierakstījuši pilnu laikrakstu
Foto: Egons Zīverts
15.04.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiāles “Vecliepājas rūķis” telpās vienkopus pulcējās gan pilsētas literāti, gan mācībspēki, lai plecu pie pleca nosvinētu savus mazos svētkus – klajā nācis liepājniekiem veltīts Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta “konTeksts” aprīļa numurs.

Pasākumā autori lasīja tekstu fragmentus no laikraksta “konTeksts”, tomēr tie nebija vienkārši lasījumi. Radošā konkursā tika iesaistīta arī publika. Autori lasījumu laikā vietām aprāvās, liekot klātesošajiem pabeigt viņu iesākto teikumu. Literārā rotaļa izvērtās varen jautra, un rakstniekus pārsteidza erudītie klausītāji un lasītāji, kas, ilgi nedomājot, sauca pareizās atbildes.

Laikraksta galvenā redaktore Sandra Ratniece pauda prieku, ka šāda ideja ir izdevusies. “Šomēnes mēs varam atzīmēt divus svētkus vienlaicīgi. To, ka laikrakstā publicējušies liepājnieki, un to, ka aprīlī laikrakstam aprit divi gadi kopš pirmā numura laišanas klajā. Lai arī mēs nevaram atļauties rīkot plašas reklāmas kampaņas, esam ievērojuši, ka nu jau cilvēki mūs zina,” stāsta S. Ratniece.

Jubilejas mēnesī laikraksta slejās par Liepājas literāro procesu raksta literatūrzinātnieki Edgars Lāms un Anda Kuduma. Tāpat tur atradīsiet liepājnieku Guntas Šnipkes, Valentīna, Daces Pūres, Lauras Andersones, Janas Egles, Ērika Kūļa, Lāsmas Gaitnieces, Gunitas Lagzdiņas un Sandras Vensko tekstus un dzejas. Lasītājus priecēs arī Lindas Zulmanes intervija ar dzejnieci Guntu Šnipki, kā arī saruna ar rakstnieci Janu Egli. Kritiķu vērtējums, kas ir neatņemama laikraksta sastāvdaļa, šoreiz veltīts gan liepājnieku grāmatām, gan citiem oriģinālliteratūras un tulkotās literatūras izdevumiem. Piemēram, par Sandras Vensko romānu “Adele” reflektē Lilija Berzinska.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa jau sen vēlas aktualizēt faktu, ka Liepājā ir vienīgā Rakstnieku savienības nodaļa ārpus Rīgas, kas darbojas jau kopš 2007. gada. “Liepāja ir vieta, kur tiek radīti literatūrā nozīmīgi darbi un publikācijas, satiekas radoši cilvēki. Iespējams, par Liepājas literātu un literatūrzinātnieku darbu ikdienas steigā ne visi liepājnieki ir dzirdējuši, tāpēc par to der atgādināt,” ir pārliecināta Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz