Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki pirmo reizi “Eiropiādē”

Liepājnieki pirmo reizi “Eiropiādē”
24.07.2012 07:04

Atslēgvārdi

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vaduguns” Kristīnes Jaunbrūnas vadībā, kopā ar vēl 16 dažādu paaudžu tautas deju kolektīviem un mūziķiem pārstāvēja Latviju 49. starptautiskajā folkkultūras festivālā “Eiropiāde” Padujā pilsētā Itālijā.

Esam jau rakstījuši, ka liepājnieku dalība festivālā prasīja aktīvu darbu, ne tikai sagatavojot repertuāru, bet arī piesaistot līdzekļus braucienam ar dažādiem projektiem. Tad vēl maija beigās Itālijas ziemeļaustrumos notikusī zemestrīce lika satraukumā drebēt arī 4000 festivāla dalībniekiem, jo sarīkojuma norise bija apdraudēta, tomēr, par laimi, viss notika, un, optimisma un priecīga satraukuma pilni, vidējās paaudzes deju kolektīva “Vaduguns” dejotāji un pavadošā muzikantu kapela (Dace Vilkaste, Mudīte Stepanova, Toms Boroduško, Emīls un Edijs Kalvenieki) devās ceļā uz “Eiropiādi”.

Festivāla atklāšanas dienā notika arī pirmie ielu koncerti un atklāšanas ceremonija, kurā sevi pieteica un skatītājus līdz pat pusnaktij ar saviem priekšnesumiem priecēja festivāla dalībnieki no 23 dažādām valstīm. Latvijas priekšnesums pārsteidza festivāla viesus: ja pārējo valstu reģiona kolektīvi sevi katrs pieteica ar individuālu priekšnesumu, tad Latvijas dejotāju kopīgi izpildītā deja “Maza, maza tā muižiņa” skatītājos raisīja ovācijas, apbrīnu un nerimstošus aplausus.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 24. jūlija numurā.


 #kvards-20120724-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz