Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki plūc laurus starptautiskajā pūtēju orķestru festivālā

Liepājnieki plūc laurus starptautiskajā pūtēju orķestru festivālā
Foto: LBJC
30.06.2018 07:06

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 22. līdz 24.jūnijam Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra (LBJC) pūtēju orķestris “Liepāja” ar diriģentu Valēriju Šestilovski, mažoretēm un to vadītāju Ainu Apeni piedalījās XXII starptautiskajā pūtēju orķestru festivālā-konkursā Polijas pilsētā Lobezā, gūstot labus panākumus. Orķestra dalībnieki piedalījās arī V starptautiskajā individuālo izpildītāju konkursā.

Festivāla ietvaros individuālo izpildītāju konkursā piedalījās LMMDV audzēkņi un attiecīgās vecuma grupās guva labus rezultātus: Jorens Daugulis 3. vieta, Alīda Emīlija Trumpika 2.vieta, Daiga Koroļonoka atzinību. Savukārt saksofonistam Ruvimam Ungeitim festivāla organizatori, žūrijas locekļi piedāvājuši turpināt mācības Vroclavas mūzikas vidusskolā, ko ne vien audzēkņi, bet arī vadītāji uzskata par ļoti nozīmīgu piedāvājumu. 

Konkursā piedalījās izpildītāji no Pēterburgas, Korejas, Polijas,Vācijas, Melnkalnes. Žūrijā bija augstākā līmeņa pūtēju mūzikas profesionāļi no Polijas, Beļģijas, Latvijas, Baltkrievijas, Šveices.

Pūtēju orķestris par galveno konkursa nomināciju – 30 minūšu garu koncerta programmu saņēma visaugstāko žūrijas vērtējumu “Grand Prix” un konkursa nominācijā “Šova programma” ieguva augstāko novērtējumu.

Mažorešu vadītāja Aina Apene portālam atklāja, ka visi dalībnieki mājās atgriezušies ar ļoti lielu gandarījumu. “Es droši varu teikt, ka mūsu orķestris bija galvas tiesu pārāks par citiem dalībniekiem. Panākumi, mūsuprāt, bija grandiozi! Laikam pirmoreiz atvedām mājās tik daudz kausu.” Viņa stāsta, ka festivālā bijušas ļoti daudzas iespējas piedalīties dažādos konkursos, ko izvēlējušies izmantot, lai citu valstu dalībniekiem un žūrijai rādītu savu labāko veikumu.

Festivāla ietvaros notika arī mažorešu konkurss, kur arī Liepājas jaunieši ieguva augstāko novērtējumu. “Vienmēr mažoretes uzstājušās tikai kopā ar orķestri, taču šī bija pirmā reize, kad jaunieši konkursā startēja arī atsevišķi un guva lieliskus panākumus,” stāsta A.Apene. 

Kaut arī dalībnieki Jāņus pavadījuši Polijā, viņi piedalījušies svinībās ar ugunskuru, jautrību, kas ļāvis kaut mazliet sajust latviešu svētku sajūtas. 

Šobrīd, atgriezušies mājās, jaunieši nebūt neplāno atpūsties – tūliņ priekšā Dziesmu svētki, taču jau augustā viņu ceļš vedīs uz Franciju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz