Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki triumfē Kurzemes prozas lasījumos 2019

Liepājnieki triumfē Kurzemes prozas lasījumos 2019
Foto: Publicitātes
02.12.2019 09:20

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Sestdien Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī aizvadīti ”Kurzemes prozas lasījumi 2019”, kuros par labāko žūrija atzina liepājnieces Guntas Šnipkes stāstu ”Anntante un citi zvēri”, otro vietu piešķirot Liepājas Universitātes ”Rakstniecības studijas” 2. kursa maģistrantei Rūtai Holenderei par stāstu ”Vēsturiskās sirdsapziņas biedrība”. Abas autores 5. decembrī Rīgā piedalīsies starptautiskā literatūras festivālā ”Prozas lasījumi 2019”, portālu informēja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane.

Divi liepājnieki ir arī Kurzemes prozas lasījumu specbalvu saņēmēju vidū – Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas specbalvu saņēma ”Rakstniecības studiju” 2. kursa maģistrante Evija Laganovska, savukārt Tukuma literātu apvienība specbalvu piešķīra Dzintaram Hmieļevskim, kas vairāk zināms kā ”Rietumu radio” ētera balss. Ventspils bibliotēkas specbalva tika Ligitai Paeglei, Ventspils muzeja specbalva – Gvido Dragem, bet žurnāla ”Domuzīme” specbalva – Ievai Ķillai.

Kopumā konkursā darbus bija iesūtījuši 30 Kurzemes autori. Jāpiemin, ka pirmo gadu liels bija Liepājas puses literātu pārsvars – gandrīz puse jeb 13 autori. Liepājā rakstītgribētājiem iespēja papildināt zināšanas un smelties iedvesmu iespējams vairākos veidos – darbojoties Piejūras pilsētu literārā akadēmijā, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļā vai arī studējot Liepājas Universitātes maģistra studiju programmā ”Rakstniecības studijas”.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane neslēpj sajūsmu un gandarījumu: ”Gods kalpot rakstniekiem, kas kalpo Liepājai! Balvas ir gan jau zināmiem autoriem, gan jaunajiem. Tas ir pierādījums – ja kaut ko dara, ir arī rezultāts, un Kurzemē ar literārajiem procesiem viss ir kārtībā! Kurzemes prozas lasījumi ir savā ziņā gada izvērtējums padarītajam – līdz ar to labs iesākums jaunajam gadam!”

Konkurss ”Kurzemes prozas lasījumi” sadarbībā ar Ventspils bibliotēku un festivālu ”Prozas lasījumi” notiek jau desmito reizi. Šogad konkursa žūrijā bija literāti Kristīne Ulberga, Jānis Vādons, Ieva Rupenheite un Laimdota Sēle, kā arī Ventspils bibliotēkas direktore Astra Pumpura.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz