Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieku darbi Alūksnē

Liepājnieku darbi Alūksnē
23.11.2011 07:06

Atslēgvārdi

Alūksnes mākslinieku ikgadējo kopizstādi Alūksnes muzejā šogad lieliski papildinājuši arī Liepājas mākslinieku darbi un ekspozīcija, kas ir kā veltījums valsts svētkos un nosaukta – “Dažādi novadi. Viena Latvija”.

“Caur mākslinieka acīm var ieraudzīt dažādo un arī vienādo Latviju,” izstādes atklāšanā sacīja muzeja komunikāciju speciāliste Līva Liepiņa.

Ieceri izdevies īstenot, pateicoties Alūksnes mākslinieku izstādes kuratores Zigrīdas Ilenānes sadarbībai ar Liepājas mākslinieku grupu “Impasto” un tās vadītāju Guntu Krastiņu. Abas satikušās uz Liepāju atceļojušās Z. Ilenānes izstādē.

G. Krastiņa atklāj, ka uz Alūksni aizvestie Liepājas mākslinieku darbi ir kolekcija, kas iepriekš bijusi skatāma arī Ventspilī un Kuldīgā. Tajā iekļauti pašas Krastiņas, Alda Kļaviņa, Intas Klāsones, Andra Millera, Pētera Taukuļa, Dzintras Vīriņas, Ilonas Slaidiņas, Egīla Brūna, Aivara Rozenbaha un Gunta Otaņķa darbi. “Darbus uz Alūksni vedām ar savu mašīnu, jo lielā attāluma dēļ īrēt autobusu būtu dārgi. Diemžēl tāpēc arī izstādes atklāšanā Liepāju pārstāvējām tikai divatā,” stāsta G. Krastiņa.

Gandrīz visi minētie mākslinieki ir ar mākslas maģistra grādu un strādā par pasniedzējiem augstskolā. “Esam vienoti gan profesionāli, gan darbu ziņā,” uzsver G. Krastiņa. Kolekcijas vajadzībām katrs mākslinieks piedāvājis darbus, kas radušies kādos tam nozīmīgos dzīves posmos.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Ivara Krastiņa foto

Izstādes “Dažādi novadi. Vienota Latvija” abas kuratores – Zigrīda Ilenāne no Alūksnes un Gunta Krastiņa no Liepājas –ekspozīcijas atklāšanā Alūksnes novada muzejā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz