Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieku izrāde Rīgā gūst galvu reibinošus panākumus

Liepājnieku izrāde Rīgā gūst galvu reibinošus panākumus
29.05.2007 17:38

0

Atslēgvārdi

No viesizrādes Rīgā atgriezies Liepājas teātris. M.Čehova Krievu teātrī liepājnieki rādīja savas simtās sezonas centrālo iestudējumu “CV (Tēvocis Vaņa)” Rolanda Atkočūna režijā. Kā zināms, ar šo Antona Čehova lugu 1907.gada 11.martā sākās latviešu profesionālais teātris Latvijā un Liepājā. “Izrādes pamatā ir šī Čehova luga, tā veido iestudējuma serdi. Taču ir iepīti motīvi un citāti arī no pārējām autora lugām,” skaidro režisors Rolands Atkočūns.

“Ar to vien jau mūsu izrāde atšķiras no tās, kas bija pirms simts gadiem. Curriculum Vitae – tas ir dzīves gājums, visa lugas personāža dzīves gājums. Izrādē ir arī vēl viens varonis – Aktieris, kurā iejuties Jakovs Rafalsons. Viņš parādās pašā izrādes sākumā un spēlē papildepizodes no citām Čehova lugām. Antona Čehova pētnieki jau sen ir atklājuši, ka būtībā visas lugas kopumā veido vienu dramatisko darbu, bet visi varoņi ir – viņš pats. Viņš pats sevi daudzkāršoja un ielika visu lugu visos tēlos.”

Izrāde jau izpelnījusies augstu kritikas atzinību. Piemēram, Henrieta Verhoustinska savā recenzijā saka: “Režisors līdz ar domubiedriem rada absolūti unikālu, drosmīgu, no aizspriedumiem brīvu stāstu par kaislību un ciešanām, vienlaikus atzīstoties mīlestībā teātrim un Čehovam.” Taču izrāde Rīgā guva galvu reibinošus panākumus, jo skatītāji, ovācijām skanot, aktierus izsauca astoņas reizes.

Skats no A.Čehova “CV (Tēvocis Vaņa)” izrādes Liepājas teātrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz