Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieku prozas krājums jau ceļā

Liepājnieku prozas krājums jau ceļā
25.02.2008 17:53

0

Pavisam drīz iznāks SIA “Kurzemes Vārds” izdotais Liepājas literātu jaunāko prozas darbu otrais krājums “Ar sakņu sajūtu vējā – 2008”, kas nodots drukāšanai “Jelgavas tipogrāfijā” un savus atvēršanas svētkus piedzīvos pašā Liepājas dzimšanas dienas priekšvakarā – 14.martā. Dienu, pirms mūsu pilsētā pulcēsies labākie Latvijas literāti uz Latvijas Rakstnieku savienības ikgadējās “Gada balvas literatūrā” pasniegšanas ceremoniju, kur savu balvu kādam no autoriem pasniegs arī “Kurzemes Vārds”.

SIA “Kurzemes Vārds” jau otro gadu ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu izdod Liepājas literātu jaunāko prozas darbu krājumu. Pērn gada nogalē tika sarīkots pat konkurss par labāko darbu atlasi, un kompetenta žūrija izvēlējās darbus, kas būtu iekļaujami krājumā. Izraudzīja seši Liepājas literātu prozas darbus, ko veidojuši dažādas paaudzes autori – Ineta Stadgale, Uldis Vanags, Olafs Gūtmanis, Ēriks Kūlis, Astra Rancāne un Antons Kreics.

Krājums “Ar sakņu sajūtu vējā – 2008” tapis “Kurzemes Vārda” redakcijā, rakstnieku darbu ilustrēšanai un grāmatas vāka noformēšanai izmantoti fotomākslinieka Pētera Jaunzema darbi, bet grāmatu iespiež Jelgavas tipogrāfijā. Paredzēts, ka grāmatu vispirms kā dāvanu Liepājas dzimšanas dienā saņems Liepājas pilsētas un novada bibliotēkas un skolas. “Priecājamies, ka iecere, ko sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļu pērn sākām īstenot, izdodot pirmo prozas krājumu, tagad turpinās jaunā kvalitātē. Gribam pateikties gan rakstniekiem, gan darbu vērtētājiem un esam gatavi šoruden atkal izsludināt jaunu konkursu un sākt darbu pie nākamā krājuma veidošanas,” norāda SIA “Kurzemes Vārds” valdes priekšsēdētājs Edgars Lūsēns.

Atzīmējot uzņēmuma piecu gadu jubileju, par grāmatas atbalstītājiem šogad kļuvusi arī SIA “Pica serviss”. Viens no pazīstamākajiem Liepājas ēdināšanas uzņēmumiem “Pica serviss” dibināts 2003.gada martā un piecu gadu laikā kļuvis par lielāko sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu Kurzemē ar 300 darbiniekiem un astoņām ēstuvēm: restorānu “Barons Bumbier’s”, kafejnīcām “Kiss Me” un “Balta Bize” un divām picērijām “Čili pica” Liepājā, kā arī trim picērijām “Čili pica” citviet Latvijā – divām Jelgavā un vienu Valmierā. “Vērtīgāk par bezmaksas kafijas tasi klientiem uzņēmuma dzimšanas dienā mums šķita atbalstīt šādu visai pilsētai nozīmīgu kultūras projektu,” norāda “Pica serviss” valdes locekle Monta Magone.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Jaunā prozas krājuma vāku rotā fotomākslinieka Pētera Jaunzema darbs, bet grāmatas nosaukumam saglabāti Olafa Gūtmaņa vārdi “Ar sakņu sajūtu vējā”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz