Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LiepU sieviešu korim “Atbalss” zelts Eiropā

LiepU sieviešu korim “Atbalss” zelts Eiropā
Foto: Publicitātes
07.02.2017 12:28

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas Universitātes sieviešu koris ”Atbalss” ir atgriezies no 2. Nāciju Grand Prix sacensībām Berlīnē (Vācija), kur saņēma Zelta medaļu folkloras kategorijā, portālu informēja kora ”Atbalss” diriģente Olga Blauzde. Konkurss, kurš notika Berlīnes filharmonijas kamerzālē, katru otro gadu pulcē labākos pasaules korus.

Liepājas Universitātes sieviešu koris ”Atbalss” ir pirmais koru kolektīvs Latvijā, kurš ir ieguvis zelta medaļas gan Pasaules un Eiropas Koru olimpiādēs, gan 1. un 2. Nāciju Grand Prix izcīņā. Sacensībās piedalījās kolektīvi no Vācijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, Lietuvas, Ķīnas, Ukrainas, Krievijas, Turcijas, Gruzijas, Meksikas, Brazīlijas, Slovēnijas un citām valstīm.

 LiepU sieviešu koris ”Atbalss” Berlīnē piedalījās arī koru draudzības koncertā Sv. Mateja baznīcā, kurā kopā ar kora meitenēm dziedāja kolektīvi no Zviedrijas, Somijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas.

Piedalīšanās konkursā Berlīnes filharmonijā bija korim ekskluzīva pieredze, kas deva iespēju salīdzināt un novērtēt izcilas akustikas koncertzāles sniegtās iespējas. Konkurss Berlīnes filharmonijas kamerzālē, koncerts sv. Mateja baznīcā, piedalīšanās draudzības vakaros, atklāšanas un noslēguma ceremonijās kopā ar Berlīnes Radio kori, atskaņojot komponista Ērika Ešenvalda speciāli komponēto jaundarbu šim pasākumam, iegūtās emocijas, jauni iespaidi no pastaigām un ekskursijām vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām, citu dalībnieku dzirdētās un redzētās konkursa programmas, un panākumi konkursā – tas paliks atmiņā un vairos enerģiju nākamajiem kora plāniem.

”Atbalss” kora mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce un diriģente Olga Blauzde priecājas par iegūto apbalvojumu un piedalīšanos konkursā uzskata par lielu izaicinājumu: ”Atvedām mājās ne tikai zelta medaļu – atmiņā paliks neaizmirstamie uzstāšanas mirkļi un iegūtie iespaidi!”

Koris konkursā startēja ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Universitātes un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz