Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Literārā akadēmija atsāk darbu

Literārā akadēmija atsāk darbu
Foto: Publicitātes
18.09.2018 12:20

liepajniekiem.lv

22. septembrī kultūrvietā ”Kursas Putni”, Kuģenieku ielā 5, ar jauno literātu un rakstītgribētāju tikšanos, kā arī kultūrizglītojošo pasākumu – dzejas un prozas vakaru patriotiskās skaņās ”Baltijas jūra mūs vieno” – atsāksies Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) nodarbības.

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane portālam ziņoja, ka pulksten 18 kopā sanāks esošie un topošie PPLA dalībnieki, bet pulksten 19 klausītāji aicināti ar dzejas, īsprozas un mūzikas palīdzību doties ceļojumā cauri Baltijas valstu vēsturei.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane stāsta, ka pēc vasaras brīvdienām uz tikšanos gaidīti visi – gan esošie, gan jaunie dalībnieki, lai kopā apspriestu un pārrunātu padarīto un plānotu turpmākos pasākumus: ”Sezona līdz vasarai bija ļoti produktīva un aktīva, jo dalību akadēmijā uzsāka liels interesentu skaits. Aktīvi piedalījāmies semināros un darbnīcās. Ja kāds vēlas piepulcēties, droši – projekts ilgst divus gadus. Arī šogad būs meistarklases, darbnīcas un lekcijas. Piemēram, pie Aivara Eipura, Sandras Ratnieces un Liepājas Universitātes lektoriem.” Nodarbības ir bezmaksas un notiek divas reizes mēnesī. Interesenti ir aicināti rakstīt uz e-pastu [email protected].

Pēc tikšanās pasākumā ”Baltijas jūra mūs vieno” PPLA dalībnieces Aija Puzarele, Sanita Dejus, Gundega Rezevska, Senda Treimane un Antra Siliņa lasīs dažādu lietuviešu, igauņu un latviešu autoru darbus. Kā īpašie viesi būs Liepājas lietuviešu kultūras biedrības ”Rūta” dalībnieki. Par pasākuma muzikālo noformējumu gādās Ieva Doniņa.

Pasākuma mērķis ir iepazīstināt klausītājus ar tām literatūras pērlēm, kas atrodamas mūsu tuvāko kaimiņu kultūrā. ”Mēs daudz zinām par angļu, franču, itāļu un citu mums daudz tālāku valstu kultūru, bet, kas notiek tepat kaimiņos, mums ir miglā tīts. Šī diena ir īstā reize, lai to mainītu,” izvēli rīkot šādu pasākumu pamato organizatore Aija Puzarele. Pasākums ir domāts dažādai auditorijai neatkarīgi no vecuma, dzimuma un iepriekšējām zināšanām par literatūru.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz