Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līvas ciemā – amatnieki ar savu rokrakstu

Līvas ciemā – amatnieki ar savu rokrakstu
20.05.2011 17:25

Atslēgvārdi

Ostas promenādē darbību sācis festivāls “Līvas ciems”, kas pilsētā norisināsies līdz pat svētdienai. Amatnieki no malu malām gaida savus pircējus, taču aicināti arī visi tie, kuri vienkārši vēlas baudīt pozitīvu atmosfēru.

Kā novēroja portāls, tirgū iegādājami dažāda veida izstrādājumi no koka, metāla, keramikas, auduma, stikla, dzintara un cita veida materiāliem. Vairākās rindās sarindoti puķu stādi, zāļu tējas, medus burciņas, pīti grozi, griķu spilveni un vēl viss kaut kas cits. Vēderpriekiem tiek piedāvātas kūpinātas zivis, dažāda veida sieri, ceptas desiņas, piparkūkas ar krāsainu glazūru, cukurvate, popkorns.

Viens no “Līvas ciemā” sastaptajiem amatniekiem ir rotkalis Andris Feņuks no Liepājas. Viņš ne tikai pārdod rotas, ko veido no metāla, bet arī piedāvā ikvienam izgatavot monētu ar uzrakstu “Līvas ciema” gluži kā vecos laikos to darīja kalēji. Viņš rotkaļa aroda noslēpumos apmāca arī jauno paaudzi ”Bērnu jaunatnes centrā” Krūmu ielā. “Esmu katru gadu piedalījies. Viss ir ļoti skaisti, tikai žēl, ka cilvēki vairāk skatās, nekā preci iegādājas,” šā brīža situāciju neslēpj rotkalis. Jautāts, vai šādā lielā gadatirgū nav liela konkurence, viņš atbild, ka tā gluži nevarot teikt. Katram ir savs rokraksts un kas īpašs, ko piedāvāt. “Tādi darbi kā man, nav nevienam,” viņš smaidot piebilst. Tiek lēsts, ka lielākā rosība amatniekiem gaidāma rīt un parīt, kad cilvēkiem brīvdienas un nav jāsteidzas uz darbu.

Pie kluba “Fontaine Palace” uz lielās skatuves piektdien slavināja novadus un Nīcas, Durbes, Priekules un Rucavas novadu dejotāji un dziedātāji radīja lielisku, tautisku noskaņu. Sestdien turpat plosīsies etnomūzikas apvienības no visas Baltijas un citām draudzīgām kaimiņvalstīm, bet svētdien skatuvi atdos modes dāmām, kas varēs sev noskatīt jaunus tērpus no jaunākajām dizaineru kolekcijām.

Bērniem tirgū ir īpaši daudz interesantu piedāvājumu kaut ko iemācīties un pavadīt brīvo laiku, kamēr vecāki iepērkas. Var arī, piemēram, izvizināties zirga pajūgā.

Interesanti, ka promenādes otrā galā Latgaļu podnieki būvē cepli, solot to iekurt un svētdien no atdzisušās mutes izņemt gatavus podus. Kā arī festivāla teritorijā tiks izvietota 25 metrus garā pogu sega un ikviens varēs dot savu ieguldījumu tās pilnveidē, piešujot kādu podziņu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz