Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LTV demonstrē kultūras seriāla “Latvijas teātru vēsture” sērijas par Liepājas teātri

LTV demonstrē kultūras seriāla “Latvijas teātru vēsture” sērijas par Liepājas teātri
13.12.2007 10:19

0

Atslēgvārdi

Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā katru svētdienas vakaru būs skatāmas kultūras seriāla “Latvijas teātru vēsture” jaunās sērijas, kas veltītas Liepājas teātrim, aģentūru LETA informēja LTV sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Liepiņa. 2007.gads ir Liepājas teātra simtgades gads, tā izskaņā un nākamā gada janvārī septiņus svētdienas vakarus pēc kārtas plkst.18.30 skatītājiem koncentrētā vizuālā veidā būs iespējams iepazīties ar Liepājas teātra vēsturi.

Bagāts vizuālais materiāls tiek pasniegts kopā ar Liepājas teātru bijušo un esošo mākslinieku stāstījumiem.

Seriālu “Latvijas teātru vēsture” veido LTV sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību. Raidījuma autori un režisori ir Mārīte Balode un Jānis Siliņš.

Raidījuma pirmā sērija bija skatāma jau 9.decembrī, kurā vēstīja par periodu no 1907.gada līdz 1944.gadam, kad teātrī strādāja dažādi režisori un veidojās dažādas izcilas skatuves personības.

Turpmākajās svētdienās raidījumā vēstīs par Liepājas teātri pēckara periodā un 50.gadu, kad teātri sāk vadīt režisors Nikolajs Mūrnieks un sākas radoša sacensība ar Rīgas teātriem. Uzplaukst muzikālās izrādes. Šīs sērijas stāstnieki būs aktieri Zigrīda Stungure, Zigrīda Rūtiņa, Leonīds Locenieks un Irmgarde Mitrēvice.

Būs arī sižets par 50.gadu beigu un 60.gadu sākumu, kas bija mākslinieciskā vadītāja Mūrnieka un Irmgardes Mitrēvices “zelta laiks”, kad top lielinscenējumi, kas bieži ir īsti Rīgas teātru konkurenti. Par spīti operas likvidēšanai top izcilas muzikālās izrādes, kurās sevi apliecina Renāte Šteinberga, Ilga Martinsone, Juris Pučka un citi.

Būs arī sērija par režisora Andreja Miglas laiku, kad teātrī ir jauns radošs pacēlums, top leģendārās muzikālās Imanta Kalniņa izrādes – “Princis un ubaga zēns”, “Trīs musketieri”, “Brēmenes muzikanti”, teātrī ienāk jaunie Liepājas teātra kursa aktieri aktieri.

Sagatavotie sižeti par Liepājas teātri būs līdz pat gadsimtu mijai, kur būs stāsti gan par pārejas laiku teātrī, gan par finansiālam un administratīvajām grūtībām.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz