Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Maestro ierakstīja blociņā

Maestro ierakstīja blociņā
Foto: Andris Gertsons
28.02.2018 07:09

"Kurzemes Vārds"

Visu paaudžu klausītāju iecienītais Melngaiļskolas bigbends šovakar ar koncertu “Lielajā dzintarā” atzīmē piecu gadu jubileju. Svētkus kolektīvs svin ar pašu Maestro Raimondu Paulu, koncertā atskaņojot viņa dziesmas, mūzika no teātra izrādēm un leģendārām latviešu kinofilmām.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas kolektīvu Melngaiļskolas bigbends dažu gadu laikā, kopš to 2013. gada septembrī dibināja pedagogs, trompetists Jānis Ivuškāns, kļuvis par vienu no populārākajiem mūzikas kolektīviem ne tikai skolā, bet visā pilsētā un varbūt pat vēl plašāk. Bigbends koncertējis ar solistiem Ralfu Eilandu, Jāni Stībeli un Emīlu Balceri, nu uzstāsies arī ar Zigfrīdu Muktupāvelu un Dināru Rudāni Maestro Raimonda Paula programmā.

Pirms gada Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja Irita Kalēja izmantojusi nejaušu situāciju, lai pārrunātu iespējamo sadarbību ar komponistu. J. Ivuškāns un I. Kalēja atceras, ka R. Paulu pierunāt kopīgam koncertam nemaz nav bijis tik vienkārši. “Pie Paula esam daudz braukuši. Katru reizi kā uz eksāmenu,” smaida Irita. Bet Jānis stāsta: “Viņš par bigbendu zināja. Noskatījās video un novērtēja. Nē viņš neteica, bet nepateica arī simtprocentīgu jā.” Vairākas reizes braukuši, līdz saņēmuši simtprocentīgu piekrišanu. “Katru reizi cerējām, ka viņš ierakstīs savā blociņā, jo tad tu zini, ka būs,” atminas I. Kalēja.

Lai gan piecu gadu jubileju kolektīvs svinēs tikai agrā rudenī, jubilejas koncertu nolemts rīkot tagad arī tāpēc, ka otrajā semestrī atšķirībā no skolas sākuma, kas parasti ir iešūpošanās laiks pēc vasaras, bērni un jaunieši ir labākā formā. Koncertprogramma ir apjomīga, jauniešiem pietiekami sarežģīta un arī daudzveidīga. Koncertā skanēs 22 R. Paula dziesmas un instrumentālie skaņdarbi. Daļa nošu materiāla iegūta no Latvijas Radio bigbenda krājumiem, daļu J. Ivuškāns aranžējis pats. “Programmā ir daudzas aizmirstas un man pat nezināmas Maestro dziesmas,” atzīst I. Kalēja.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28. februāra numurā.

#kvards-20180228-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz