Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas dienu un citas aktivitātes Mākslas vidusskolā

Mākslas dienu un citas aktivitātes Mākslas vidusskolā
26.04.2007 19:20

0

Atslēgvārdi

No 15.aprīļa līdz 15.maijam Latvijā risinās tradicionālās Mākslas dienas. Ar vērā ņemamu pienesumu šogad tajās iesaistās arī Liepājas Mākslas vidusskola. Šopiektdien Mākslas vidusskola organizē Mākslas dienu pasākumu “Zelta griezums”, kurā ar Eiropas Savienības fonda un Liepājas domes Kultūras pārvaldes finansiālo atbalstu notiks seminārs “Mākslas un dizaina izglītība”. “Seminārs risināsies promenādē, restorānā “Karaliskais ķēķis”, un tajā iedalīsies lektori no Rīgas, Liepājas Pedagoģijas akadēmijas, Izglītības pārvaldes, kā arī aicināti pilsētas skolu vizuālās mākslas un Kurzemes novada bērnu mākslas skolu skolotāji,” stāsta mākslas vidusskolas projektu vadītāja Sanda Liepa-Vjase.

“Semināra dienā būs iekārtota Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu neliela ekspozīcija. Pasākums “Zelta griezums” aizsāksies ar šo gadu kā neliels teorētisks pasākums, bet turpmākajos gados tas iecerēts daudz plašāks, ar nominācijām un balvu pasniegšanu mūsu skolas slaveniem absolventiem, māksliniekiem par izcilību, sasniegumiem arī ārpus Liepājas un Latvijas.”

Šajā mācību gadā Mākslas vidusskolā izveidota jauna Audio, vizuālās mākslas un mediju mākslas nodaļa. Šis projekts tapa ar Izglītības pārvaldes un Valsts kultūrkapitāla fonda (tehnikas iegāde) finansiālo atbalstu. Jaunās izglītības programmas ieviešana arī kļuva par pamatu semināra “Mākslas un dizaina izglītība” organizēšanai.

Tas, protams, nav vienīgais projekts. “Šajā mācību gadā skola īsteno arī Eiropas Savienības fonda projektu “Karjeras izvēles iespējas mākslā un mūzikā”,” turpina Sanda Liepa-Vjakse. “Tajā piedalās arī Pedagoģijas akadēmija un Emiļa Melngaiļa Mūzikas vidusskola. Šo projektu sekmīgi realizējam Kurzemes reģionā: Ventspilī, Kuldīgā, Saldū un Talsu Valsts ģimnāzijā. Šajos pasākumos tiek reklamēta skola un prezentētas izglītības programmas, rīkota mākslas darbu izstāde, modes šovs, notiek radošās darbnīcas.”

Liepājas Mākslas vidusskolas audzēkņi turpina piedalīties un gūt panākumus arī vairākos konkursos. “Piedaloties Latvijas valsts kompozīcijas konkursā Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā mūsu skolas Ādas izstrādājumu dizaina nodaļas 4.kursa audzēkne Zane Bluķe ieguva 3.vietu un atzinību par mājasdarbu “Spēle”,” ar prieku stāsta skolas projektu vadītāja. “Atzinīgi jānovērtē arī nodaļas vadītājas Dzintras Budovskas un datorgrafikas un lietišķās grafikas pasniedzēja Ulda Rubeža ieguldījums audzēkņu izglītošanā.”

Pērn Metāla izstrādājumu dizaina nodaļas 4.kursa audzēknis Romāns Vilkovs, piedaloties Eiropas Liceju parlamenta konkursā Lielbritānijā, Skotijā, ieguva 2.vietu juveliermākslas konkursā. Nesen Romāns un viņa pedagogs, nodaļas vadītājs Andris Garokalns saņēma Kultūras ministrijas balvu par sasniegumiem starptautiskos konkursos. Arī šogad no 4. līdz 9.maijam notiks ikgadējais Eiropas Liceju parlamenta organizētais konkurss un konference juveliermākslā, kas šoreiz risināsies Kiprā, Larnakā. “pēc uzvaras skolas konkursā uz Grieķiju dosies un lielajā konkursā piedalīsies Metāla izstrādājumu dizaina nodaļas 1.kursa audzēknis Kārlis Sidars un 2.kursa audzēknis Valdis Laizāns,” informē Sanda Liepa-Vjakse. “Šā gada konkursa tēma ir “Afrodīte”. Mūsu audzēkņi šajā konkursā var piedalīties, pateicoties Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam. Savukārt skolotāji šajā pasākumā piedalīsies, īstenojot Leonardo da Vinči projektu.”

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

“Pastāvēs, kas pārveidosies,” gluži vai Raiņa vārdus jācitē, redzot, ka ne tikai Mākslas dienu, bet pavasarīgas noskaņas kopumā valda Mākslas vidusskolā. Beidzot, beidzot skolas ēka tiek pie jauniem logiem!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz