Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas skola savu ideālu atradusi

Mākslas skola savu ideālu atradusi
19.04.2010 07:03

Runā, ka zelta griezumu mākslā – ideālo harmoniju – jau atklājuši senie grieķi, bet tik un tā katram māksliniekam priekš sevis tas jāmeklē pašam, varbūt pat visa mūža garumā.

Liepājas Mākslas vidusskola savu zelta griezumu atradusi ideālajās proporcijās starp pagātni, tagadni un nākotni, jau ceturto gadu pēc kārtas rīkojot interaktīvu pasākumu ciklu “Zelta griezums”, lai skolas izcilākie absolventi radoši iedvesmotu tos, kuri tikai top par māksliniekiem.

“Zelta griezuma” vadmotīvs šogad bija tehnoloģijas mākslā un datorgrafika, tāpēc visas aktivitātes bija pakļautas šai modernajai mākslas nozarei, ko jau vairākus gadus var apgūt arī Liepājas Mākslas vidusskolā. “Mēs vairākas dienas komunicējam bez dekorācijām,” jauno datorgrafiķu konkursa devīzi “Nedekorē – komunicē!” pārfrāzējot, pasākumu pieteica Liepājas Mākslas vidusskolas direktore Smaida Rubeze. Konkurss bija tikai viena no “Zelta griezuma” aktivitātēm. Pedagogiem bija iespēja izzināt jaunākās moderno tehnoloģiju tendences mākslā divos semināros. Kultūras ministrijas Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas mākslas speciāliste Ilze Kupča norādīja, ka šādi tālākizglītības semināri rada iedvesmu pedagogiem un tālāk noteikti pārvēršas arī radošos impulsos, ko var tvert audzēkņi.

Par to, kādi ir šie impulsi, ikviens varēja pārliecināties, apskatot 18 jauno datorgrafiķu darbus, kas tapuši gan mājās, gan turpat uz vietas, aicinot uz komunikāciju ikvienu skatītāju.

Iespējams, kāds no viņiem kļūs par izcilu mākslinieku, tādu, kādus piektdienas vakarā skola sveica ar īpašajām piemiņas veltēm. Starp skolas Apģērbu dizaina nodaļas sagatavoto modes demonstrējumu iznācieniem balvas pasniedza četriem māksliniekiem un pedagogiem, ar kuriem skola lepojas. Izcilniece grafikā un pedagoģijā māksliniece Dzintra Vīriņa, rotkalis un metālmākslinieku skolotājs Andris Garokalns, koktēlnieks un pedagogs Igurds Baņķis. Bet izcilības nominācija par mūža ieguldījumu tika Elizabetei Tīrei, kura tieši tovakar būtu svinējusi savu simtgadi.

Plašāk par pasākumu “Zelta griezums” un to, kā tika novērtēts jauno datorgrafiķu sniegums, lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 19. aprīļa numurā.

Liepājas Mākslas vidusskolas izcilnieki – (no labās) Andris Garokalns, Dzintra Vīriņa un Igurds Baņķis saskandina šampanieša glāzes ar citiem vakara viesiem.

 

Viens no daudzsološākajiem “Zelta griezuma” pasākumiem bija jauno datorgrafiķu konkurss “Nedekorē – komunicē!”, kurā jaunieši veidoja savus vēstījumus, izmantojot modernās tehnoloģijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz