Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas skolas pedagogi rāda, ko māk

”Apmeklētāji nāk, un domāju, ka tas celiņš tiks iestaigāts,” saka Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) skolotājs Andris Garokalns, priecājoties, ka skolas jaunbūves izstāžu zāli Alejas ielā interesenti kopš tās atvēršanas janvārī ir atraduši. ”Tas noteikti ir ieguvums, ka skolai šāda telpa ir,” viņš piebilst.

Mākslas skolas pedagogi rāda, ko māk
Izstāžu zāli LMMDV jaunbūvē Alejas ielā pirmie iesvētīja šīs pašas izglītības iestādes pedagogi, rādot, ko spēj un prot, un cerībā, ka iedvesmos arī audzēkņus. (Foto: Egons Zīverts)
15.02.2023 06:02

Ligita Kupčus-Apēna

"Kurzemes Vārds"

Patlaban jaunatklātajā vietā skatāmi gan A. Garokalna, gan citu kolēģu darbi – atvērta LMMDV pedagogu darbu kopizstāde.

LMMDV Mākslas izglītības programmu struktūrvienības vadītāja Dace Rozenbaha atgādina, ka mākslas skolas būvniecības 2. kārtā izstāžu zāle bija paredzēta un ieprojektēta, un nu tā ir gatava.

Izstāžu zāle atrodas tieši pa vidu starp veco un jauno ēku – pirmajā stāvā.

Turpinot D. Rozenbaha pastāsta, ka zāle ir ap 130 kvadrātmetru liela. ”Esam ieprojektējuši īpašus griestus – ar režģi, un tā ir mūsu pašu pedagogu ideja, ko būvnieks izpildīja. Ar domu, ka tajā režģī varēs iekabināt dažnedažādas lietas un objektus. Esam izgatavojuši arī pelēkās plāksnes ar speciāliem āķiem, tādas kā sienas, ko var modulēt un izmainīt. Podestus esam izgatavojuši paši ar savu audzēkņu un pedagogu palīdzību. Kāda cita projekta ietvaros izdevās to realizēt – gan stikla virsmas, gan pašus podestus. Zāle aprīkota arī ar prožektoriem.”

D. Rozenbaha priecājas, ka ir viss nepieciešamais, lai šeit varētu piedzīvot īpašus notikumus.

Izstāžu zāle atklāta ar LMMDV pedagogu radošajiem darbiem. Piedalās 27 autori, kāds ar vienu, kāds ar trīs darbiem. Ko eksponēt, bijusi brīva izvēle. Līdz ar to skatāmi dažādi žanri, tehnikas, izpildījums.

”Domāju, ka pedagogu darbu daudzveidība pārsteigs ikvienu izstādes apmeklētāju,” ieintriģē D. Rozenbaha.

Var apskatīt foto dizaina darbus, gleznas, darbus no stikla, metāla, dažādas abstraktas figūras, grāmatu dizainus un ilustrācijas, skaņas kompozīcijas, rotas, tekstilmākslas, keramikas un citās tehnikās realizētus mākslas darbus. ”Katrs darbs ir unikāls un ievērības vērts,” uzskata D. Rozenbaha.

Pedagoga Andra Garokalna pēdējie meistardarbi – metāla rotas, kam dots nosaukums ”Akmens ziedi”. ”Starp diviem pandēmijas viļņiem izdevās pabūt kalnos,” viņš stāsta, kur guvis tiem iedvesmu. ”Taisni kalnu takās uzmanība pievēršas kādām detaļām, mazām lietām.” Foto: Egons Zīverts

”Te būs iespēja nākt skatīties, pavērtēt, ko mūsu jaunieši spēj,” stāsta D. Rozenbaha.

Martā šeit tikšot izstādīti valsts konkursā iesūtīti darbi no Latvijas bērnu mākslas skolām. ”Tālāk mums būs skates, kas mūsu pašu audzēkņiem ir divas reizes gadā, – gleznošana, zīmēšana.”

Starp izstādes darbiem skatāmi arī izglītības programmas ”Keramikas izstrādājumu dizains” vadītājas Vinetas Trumpenieces māla izstrādājumi. ”Šī man ir tāda mīļa grupa, neesmu nekur izdalījusi pa daļām,” viņa pastāsta, atzīstot, ka bijis viegli izdomāt, ko izlikt apskatei.

”Vispār ir ļoti labi, ka ir šāda izstāde, jo pārsvarā jau audzēknis neaiziet līdz tai retajai izstādei ārpus skolas, kurā piedalos. Tā nu tas ir. Un šeit nu reāli pasniedzējs var parādīt, ko viņš prot.”

LMMDV pedagogu darbu kopizstāde skatāma līdz 1. martam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz