Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas vidusskolā varēs apskatīt “Gada balva dizainā 2012” darbus

Mākslas vidusskolā varēs apskatīt “Gada balva dizainā 2012” darbus
21.02.2013 10:11

Sadarbojoties Latvijas dizaineru savienībai un Liepājas Mākslas vidusskolai, ir radusies iespēja Liepājā apskatīt daļu no “Gada Balva dizainā 2012” darbiem, kas bija izstādīti Rīgā, pavēsta Mākslas vidusskolas pārstāvji. Izstādi atklās 26. februārī pulksten 16 skolas zālē, Alejas ielā 18.

Latvijas Dizaineru savienības konkurss “Gada balva dizainā 2012” norisinājās 2012. gada nogalē, kurā jau piekto gadu savus darbus septiņās dizaina kategorijās pieteica ne tikai dizaineri, bet arī dizaina pasūtītāji. Pavisam tika pieteikti 149 darbi, kas ir divreiz vairāk nekā 2011. gadā.

Visplašāk pārstāvētā dizaina kategorija pagājušā gadā bija rūpnieciskais  dizains, kurā ir iesniegti pavisam 54 darbi, otrā vispopulārākā dizaina kategorija bija interjeru dizains ar 26 projektiem, vides dizainā pieteikti 22, bet gan modes, gan grafiskajā dizainā – 16 darbi.

Liepājas Mākslas vidusskolas jaunieši ir topošie dizaineri un mākslinieki – potenciālie konkursa dalībnieki. Tādēļ arī apskatīt un novērtēt iepriekšējā gada konkursantu darbus būs interesanti gan audzēkņiem, gan visiem citiem interesentiem. Liepājā gan būs apskatāma tikai daļa izstādes, sniedzot ieskatu ideju risinājumos.

Latvijas Dizaineru savienības organizētā konkursa “Gada balva dizainā 2012” mērķis ir noteikt labākos, divu aizvadīto gadu laikā radītos, dizaina sasniegumus Latvijā, apzināt un popularizēt kvalitatīvākos dizaina projektu risinājumus.

“”Gada balvas dizainā” mērķis ir sabiedrībai un uzņēmējdarbības videi parādīt dizaina neatsveramo lomu inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanā. Dizaina produkti var vairot ne tikai katra uzņēmuma ienākumus un nodrošināt tālāko izaugsmi, bet nodrošina arī tautsaimniecības attīstību un sabiedrības labklājības paaugstināšanos kopumā. 2012. gada pieteikto darbu īpatsvaru veido tieši rūpnieciskā dizaina darbi, kas parāda, ka šī dizaina nozare kļūst pieprasītāka, vairāk novērtēta uzņēmējdarbības vidē. Konkursam ir pieteiktas interesantas un radošas idejas, starp kurām ir arī starptautisku atzinību guvuši produkti,” atzīst LDS priekšsēdētājs Andrejs Broks.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz