Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslas vidusskolas audzēkņi un skolotāji saņems Kultūras ministrijas balvas par sasniegumiem starptautiskos konkursos

Mākslas vidusskolas audzēkņi un skolotāji saņems Kultūras ministrijas balvas par sasniegumiem starptautiskos konkursos
12.04.2007 10:00

0

Atslēgvārdi

Šodien plkst.12 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē svinīgas ceremonijas laikā par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs, skatēs un mākslas nozarēs pasniegs Kultūras ministrijas (KM) balvas. Balvas tiks piešķirtas 103 audzēkņiem, 62 pedagogiem un 11 koncertmeistariem. Iepriekš KM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa norādīja, ka šogad balvas tiks piešķirtas pēc konkursa komisijas domām labākajiem mākslas nozares pārstāvjiem par izciliem individuāliem sasniegumiem un kameransambļu sasniegumiem. Audzēkņi, pedagogi un koncertmeistari saņems KM atzinības rakstu un naudas balvu, kuru fondam šogad tika piešķirti 22 354 lati.

Piešķiramo naudas balvu laureātiem nosaka Apbalvošanas komisija atbilstoši konkursa izstādes vai skates nozīmīgumam un audzēkņu iegūtajai godalgotai vietai tajā, izvērtējot konkursa nolikumu, programmu, dalībnieku skaitu un valsts pārstāvniecību tajā un žūrijas sastāvu.

Šogad visvairāk laureātu audzēkņiem mākslas nozarē ir Jūrmalas mākslas un studiju skolā – 13, bet mūzikas un baleta nozarē visvairāk audzēkņi balvas saņems no Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas – 17.

No Baldones mākslas skolas balvu saņems pieci audzēkņi, četrus apbalvojumus saņems audzēkņi no Rēzeknes pilsētas skolēnu interešu centra mākslas studijas un Ogres mākslas skolas. Trīs audzēkņi balvas saņems no Ziemeļvalsts ģimnāzijas, bet divi audzēkņi balvas saņems no Dundagas Mākslas skolas un Tukuma mākslas skolas.

Pa vienam audzēknim apbalvoti tiks laureāti no Tehniskās jaunrades nama “Anna 2” stikla studijas, Juglas sanatorijas internātpamatskolas, Ķekavas mākslas skolas, Ādažu mākslas un mūzikas skolas, Rīgas mākslas skolas, Liepājas mākslas skolas un Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi.

Tāpat balvas deviņiem audzēkņiem tiks piešķirtas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas un Jāzepa Mediņa Mūzikas skolas audzēkņiem, bet četri audzēkņi tiks apbalvoti no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Rīgas 1.mūzikas skolas. Trīs audzēkņi KM balvas saņems no Babītes mūzikas skolas, Gulbenes mūzikas skolas, Limbažu mūzikas skolas un Jūrmalas mūzikas vidusskolas, bet divi audzēkņi tiks apbalvoti no Vidzemes jūrmalas mūzikas un mākslas skolas.

Balvas saņems arī pa vienam audzēknim no Rīgas Latgales priekšpilsētas Vakara mūzikas skolas, Rīgas 5.mūzikas skolas, Olaines mūzikas un mākslas skolas, Jelgavas mūzikas vidusskolas, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas un Rīgas horeogrāfijas vidusskolas.

No skolotājiem visvairāk apbalvoti ar KM balvām tiks Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas skolotāji – 12, bet septiņi skolotāji tiks apbalvoti no Jāzepa Mediņa mūzikas skolas.

Tāpat balvas saņems skolotāji no Rīgas 5.mūzikas skolas, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas, Jelgavas mūzikas vidusskolas skolotāja, Gulbenes mūzikas skolas, Babītes mūzikas skolas, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas, Jūrmalas mūzikas vidusskolas, Vidzemes mūzikas un mākslas skolas, Rīgas 1.mūzikas skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas, Rīgas Latgales priekšpilsētas Vakara mūzikas skolas, Olaines mūzikas un mākslas skolas un Limbažu mūzikas skolas.

Kā arī no Rīgas horeogrāfijas skolas, Tukuma Mākslas skolas, Juglas sanatorijas internātpamatskolas, Rēzeknes pilsētas skolēnu interešu centra, Ķekavas mākslas skolas, Ogres mākslas skolas, Rīgas mākslas skolas, Ādažu mākslas un mūzikas skolas, Liepājas mākslas vidusskolas, Dundagas mākslas un mūzikas skolas, Baldones mākslas skolas, Ziemeļvalstu ģimnāzijas, Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Tehniskās jaunrades nama “Anna 2” stikla studijas.

Deviņi koncertmeistari KM balvas saņems no Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, bet pa vienai balvai tiks pasniegts Pāvula Jurjāna mūzikas skolas koncertmeistarei un Rīgas 1.mūzikas skolas koncertmeistarei.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz