Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māksliniece Marfa aicina uz personālizstādi bibliotēkā ”Libris”

Māksliniece Marfa aicina uz personālizstādi bibliotēkā ”Libris”
Foto: Valters Pelns
03.03.2020 08:11

liepājniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 4. marta māksliniece Marfa aicina uz personālizstādi ”Sarunas ar jūru” Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē ”Libris”, M. Ķempes ielā 11.

Marfas bērnība pagājusi Liepājā un kā īstena liepājniece, māksliniece nespēj iedomāties savu dzīvi bez šī spēka avota. ”Jūra nav tikai ūdens blāķis vai zivju ieguves vieta, – jūra ir kaut kas daudz vairāk, ja tikai tai ļaujies. Cilvēks, kurš dzimis, audzis un ilgi dzīvojis pie jūras – ar to sasaistās tiktāl, ka tā iegūst pavisam citu vērtību,- jūra kļūst par personības daļu. Sālsūdens rit asinīs un iezīmē piejūras cilvēku raksturu…”, tā raksta māksliniece.

Izstādē būs skatāmas ar akrila krāsām gleznotas gleznas, kas attaino mirkli, kad cilvēks iziet pludmalē. Sarunas ar jūru – par un ap dabas būtību, par ikdienu un neikdienišķo, par augstām vērtībām vai sadzīvisko, par savstarpējo mijiedarbību. Daļa no izstādē redzamiem darbiem tapuši Aivara un Ingas Kleinu rīkotajos starptautiskajos plenēros Liepājā. Gleznās attēlots šīs puses jūras krasts.

Marfa (Maruta Eistere) nāk no Liepājas. Mākslu apguvusi Liepājas Mākslas vidusskolā. Vēlāk iegūta augstākā izglītība pedagoģijas teorijā un vēsturē, tomēr māksla saistījusi vienmēr. Bijušas autorizstādes  ”Juteklības sanoņa” (1999, 2000) un ”Pamosties ziemā” (2019). Vairākkārtēji piedalījusies starptautiskajā zīmētāju un gleznotāju plenērā Liepājā, dažādās Liepājas un Liepājas rajona lietišķās un tēlotājmākslas izstādēs, kā arī konkursa izstādē ”Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā” (2018). Sadarbībā ar Liepājas domi māksliniece izveidoja un ilustrēja četras krāsojamās grāmatas bērniem par Liepāju (2001, 2003, 2005, 2006). Jaunākais darbs grāmatu ilustrācijās – zīmējumi krāsojamai grāmatai ”Ugunsdzēsēju glābēju drauga lapsēna Guņa padomi ”Kā pasargāt sevi un izglābties ugunsgrēkā””(2018). Marfa ir veidojusi arī scenogrāfiju – Liepājas leļļu teātra izrādēm ”Meitene ar sērkociņiem” (2014) un ”Kā zvēri Pēterīti pārmācīja” (2017).

Izstāde bibliotēkā ”Libris” skatāma līdz 24. aprīlim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz