Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māksliniece Maruta Eistere caur ainavām runā par attiecībām

Māksliniece Maruta Eistere caur ainavām runā par attiecībām
Foto: No personīgā arhīva
18.02.2019 16:31

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Sestdien, 23. februārī pulksten 16 mākslas salonā ”Ludviķis” Ludviķa ielā 3/5, Liepājā tiks atklāta mākslinieces Marutas Eisteres (Marfa) personālizstāde ”Pamosties ziemā”.

Šī ir mākslinieces otrā personālizstāde pēc ilgāka pārtraukuma. Pirmajā personālizstādē ”Juteklības sanoņa” (1999) apmeklētāji varēja iepazīt mākslinieces grafiskos zīmējumus. Šoreiz izstādē būs skatāmas gleznas akrila tehnikā, kas tapušas pēdējo desmit gadu periodā, tostarp jaunākie darbi.

Visaktīvākais gleznošanas laiks māksliniecei ir vasara, kad daba piedāvā košu krāsu paleti. Marutai Eisterei tuva ir jūras tēma un daudzās gleznās attēlots šīs puses jūras krasts. Daudzi izstādē izliktie darbi tapuši Aivara un Ingas Kleinu rīkotajos starptautiskajos plenēros Liepājā.

Izstādes moto – pamosties ziemā. Pamosties ziemā ar sapni par vasaru un neļaut salam sirdi nosaldēt. Jāizdzīvo līdz pavasarim, kas nāk ar jaunu sākumu, jaunu piedzīvojumu. Mēs katrs esam daļa dabas. Māksliniece pārsvarā glezno ainavas. Tajās simboliski saskatot lielu līdzību ar cilvēka jūtu pasauli. Dabā tāpat kā mūsu dzīvēs viss ir attiecībās un reizēm risinot kādu jautājumu, mēs nonākam konkrētā vietā un vidē, kas var sniegt nepieciešamo mierinājumu, risinājumu vai uzmundrinājumu. Izstādē ”Pamosties ziemā” var iepazīt mākslinieces radošos meklējumus dažādās ainavās, – tas ir gan atskats uz iepriekš paveikto, gan tiekšanās uz jauniem izaicinājumiem.

Ar šo izstādi Maruta Eistere sevi piesaka ar jaunu pseidonīmu – Marfa, kas tiks izmantots, izsakot sevi mākslinieciskajā radošajā darbībā.

Maruta Eistere dzimusi liepājniece. Mākslu apguvusi Liepājas Mākslas vidusskolā. Ir iegūta augstākā izglītība – Pedagoģijas maģistrs. Pašreiz strādā Liepājas muzejā par galveno muzejpedagoģi. Piedalījusies dažādās izstādēs un konkursa izstādēs, vairākkārtēji piedalījusies starptautiskajā zīmētāju un gleznotāju plenērā, autore četrām krāsojamām grāmatām bērniem par Liepāju (2001, 2003, 2005, 2006) un ilustrāciju autore Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes (KRB) un biedrības ”JCI Latvia” Liepājas nodaļas izveidotai krāsojamai grāmatai ”Ugunsdzēsēju glābēju drauga lapsēna Guņa padomi ”Kā pasargāt sevi un izglābties ugunsgrēkā”” (2018). Veidojusi scenogrāfiju Liepājas leļļu teātra izrādēm (”Meitene ar sērkociņiem” (2014) un ”Kā zvēri Pēterīti pārmācīja” (2017)).

Izstāde mākslas salonā ”Ludviķis” skatāma no 23. februāra līdz 18. aprīlim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz