Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieki iesniedz darbus kopizstādei

Šonedēļ Liepājas un tās apkārtnes mākslinieki iesniedz darbus jau par tradīciju kļuvušajai rudens vizuālās mākslas kopizstādei, kam šajā reizē dots nosaukums ”Trauslais laikmets”. Profesionāla žūrija tos vērtēs un piešķirs balvas. Kultūras pārvalde labāko prēmēšanai atvēlējusi 1000 eiro.

Mākslinieki iesniedz darbus kopizstādei
Atbilstoši kopizstādes tēmai stikla māksliniece Sintija Lasmane piemeklējusi vienu no saviem darbiem, kas sastāv no divām daļām: sievietes figūra zilā, aukstā tonī, kas nedveš drošību, siltumu, un kauss, kurā varētu būt sakrājušās, piemēram, domas. (Foto: Egons Zīverts)
10.11.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Patlaban ir atkal iespējams īstenot tradīciju par Liepājas un apkārtnes mākslinieku rudens vizuālās mākslas kopizstādi, priecājas Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Kovida pandēmijas dēļ iepriekš nācās slēgt durvis apmeklētājiem un pārtraukt izstāžu darbību, tādēļ rīkot kopizstādi nav bijis iespējams.

Paredzēts, ka šogad izstāde Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē būs apskatāma no 17. novembra līdz 11. decembrim.

Šonedēļ, līdz 11. novembrim, mākslinieki aicināti iesniegt darbus, katrs – ne vairāk kā divus. ”Izstādes vadmotīvs atspoguļojas tās nosaukumā ”Trauslais laikmets”,” saka D. Kārkla, papildinot: ”Notikumi Ukrainā un Krievijas agresija ir sašķobījuši mūsu līdzšinējo paredzamo dzīvi un stabilitāti. Līdztekus enerģētikas krīzei, kas savērpusi daudzus pavedienus citās saimniecības nozarēs un dzīves jomās, radījusi zināmu satraukumu, neziņu un ieviesusi korekcijas līdzšinējās dzīves uztverē un paradumos.”

Trešdien muzejam darbus bija iesnieguši astoņi autori, pastāstīja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte, piebilstot, ka tas nebūt nebūs viss, jo dažas dienas vēl priekšā. Iesniegtas gleznas, metāla izstrādājumi u.c. mākslas darbi.

Sintija Lasmane bija atnesusi savus darinājumus no stikla, kas iepriekš nekad nav tikuši eksponēti. Piemeklējusi tos, kas šķituši atbilstoši tēmai.

”Arī iepriekš muzejā ir bijuši izstādīti mani stikla darbi,” viņa pastāsta.

Brīdī, kas nācies izlemt, cik liela izmēra stikla figūrai piemeklēt kausiņu, Sintijas audzēkņi no viņas vadītā pulciņa Bērnu un jaunatnes centrā sacījuši – lielāko. Un bērnu viedokli pedagoģe ņēmusi vērā, jo viņiem uzticas. ”Ar bērniem strādāju jau sešus gadus, un man patīk.”

Kāpēc tieši stikls? ”Kad no laukiem atbraucu iestāties mākslas skolā, sanāca, ka mani pārliecināja divas šeit sastaptas fanātiskas pasniedzējas, kas ar stiklu jau strādāja. Man iedeva uzdevumus saistībā ar stiklu, es pamēģināju, un man iepatikās. Tā arī mans ceļš aizsākās – ļoti nejauši,” atceras S. Lasmane.

Svinīgā izstādes atklāšana paredzēta 17. novembrī pulksten 17. Atklāšanas dienāprofesionāla žūrija vērtēs kopizstādes darbus un piešķirs balvas par mākslinieciski augstvērtīgākajiem un interesantākajiem darbiem, lai veicinātu mūsdienu mākslas procesu attīstību un sekmētu Liepājas mākslinieku jaunradi.

Muzejs plāno vienu no iesniegtajiem darbiem iegādāties, tādējādi papildinot krājumu.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz