Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mākslinieku biedrošanās – toreiz un tagad

Mākslinieku biedrošanās – toreiz un tagad
14.09.2012 07:04

Tā jau ir tradīcija, ka Dzejas dienu laikā Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts interesentiem piedāvā semināru “Autors. Teksts. Lasītājs”. Šogad tā tēma ir “Mākslinieku biedrošanās: tradīcijas, mīti un šodiena”.

Semināra ievadā profesors Edgars Lāms iepazīstināja ar lektoriem sanākušos, kuru vidū bija studenti un mācībspēki, literāti un skolotāji. “Ja pagājušajā gadā skārām tēmu par dzeju mūzikā un dziesmā, tad šogad mēs runājam par mākslinieku biedrošanos,” tēmā ievadīja Edgars Lāms. Viņš pats stāstīja par mākslinieku biedrošanās aktivitātēm Latvijā 20. gadsimta 20. un 30. gados. Profesors minēja, ka biedrošanās ir notikusi visos laikos, visās valstīs un visos gadsimtos. Un ka tas arī nav nekas neparasts, ka dažādu radošo jomu pārstāvji mēdz gan vienoties biedrībās, brālībās un citos veidojumos, gan šķelties un tad atkal salabt.

Profesors un gleznotājs Aldis Kļaviņš dalījās pārdomās par tēmu “”Vāgūzis” kā nacionālās kopības zīme sociālisma apstākļos”. Semināra viesis rakstnieks Ēriks Hānbergs, kurš ir Liepājas Pedagoģiskā institūta beidzējs un pazīstams kā omulības veidotājs, bija sagatavojis stāstījumu “Nemitīgie pēkšņumi – “Vāgūzī” un citur Liepājā”, savukārt literatūrzinātniece Anda Kuduma klausītājos raisīja pārdomas par tēmu “21. gadsimta sākuma Liepājas literārā elpa: radošās inspirācijas, domubiedru meklējumi”. Semināra noslēgumā rakstniece Andra Manfelde pievērsās tēmai “Trīs mākslas un viena valoda”. Kad lasījumi bija uzklausīti, raisījās pārrunas par dzirdēto – par mākslinieku biedrošanos toreiz un tagad.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Mākslinieks Aldis Kļaviņš, publicists un rakstnieks Ēriks Hānbergs un literāte Andra Manfelde sarunā par radošo cilvēku biedrošanos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz