Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Māsu debija

Māsu debija
10.10.2009 07:01

Atslēgvārdi

Galerijā “Krāsu aplis” atklāta māsu Martas un Viktorijas Valujevu pirmā kopizstāde “Smilšu pulkstenis”. Interesanti, ka jaunās mākslinieces arī Liepāju šajās dienās skatīja pirmo reizi, jo abas ir no Daugavpils.

Lai gan autores piedalījušās vairākos vietēja un starptautiska mēroga mākslas pasākumos, viņas atzīst, ka ikreiz pārņem pozitīvs pārdzīvojums, rādot savus darbus. Izstādē aplūkojamie ir tapuši pēdējo divu gadu laikā, tajos var saskatīt mākslinieču emocijas un piedzīvotos mirkļus. Viktorija savus grafikas darbus ir pat veidojusi dienasgrāmatas veidā, un tie atspoguļo personiskus stāstus. Tēli Viktorijai dzimst pašas iedomātajā pasaulē. Māksliniece pastāsta, ka nereti gadoties darbu iesākt, bet pabeigt vēlāk. “Jāpaiet laikam, lai saprastu, ko īsti vēlos tajā redzēt,” smaidot skaidro jauniete, un mājās jau esot sakrājusies neliela šādu nepabeigtu darbu kaudzīte.

“Manās fotogrāfijās nav nekāda ekšena un nav redzama ekspresija. Ir mierīga vide, priekšmeti, bet, manuprāt, arī tā var uzrunāt cilvēku un atstāt iespaidu un iedvesmot,” savukārt atklāj Marta. Viņu interesē tēmas, kas ir saistītas ar sevis un apkārtējo cilvēku, draugu izzināšanu, un viņa to nebaidās rādīt arī citiem.

Abas jaunietes mākslas jomā domā darboties arī turpmāk, un viņas ļoti cer izveidot vēl kādu kopīgu darbu izstādi, jo, kā sacīja Viktorija, māsas viena otru iedvesmo. Interesanti, ka kādreiz abas bijušas mainītās lomās – Marta aizrāvusies ar zīmēšanu un gleznojumiem, bet Viktorija – ar fotografēšanu.

Ligita Kupčus,
“Kurzemes Vārds”

 

Atklājot izstādi, gan Marta (no kreisās), gan Viktorija Valujevas smaidot atzina, ka dažādās tehnikas – fotogrāfija un grafika – blakus izskatās ļoti labi un pat piedien viena otrai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz