Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazie mākslinieki “sabučo tautumeitu”

Mazie mākslinieki “sabučo tautumeitu”
24.04.2009 07:04

Ar jaukiem gleznojumiem savā veidā Mākslas dienas Liepājas ielās iezīmējuši Bērnu mākslas skolas un tās filiāles (15. vidusskolā) audzēkņi. Jebkurš liepājnieks un pilsētas viesis tirdzniecības nama “Kurzeme” paspārnē esošā espresso bāra “Kiss Me” lielajos logos var papriecāties par mazo mākslinieku izstādi “Kurzemnieces pavasarī jeb Sabučo tautumeitu” un apskatīt 24 košus zīmējumus ar pavasarīgām puķītēm un greznām tautumeitām.

Tos gleznojuši bērni no 4 līdz 13 gadu vecumam. Katram darbiņam otrā pusē ir piemeklēta raksturīga tautasdziesma. Ideju – mazo audzēkņu darbiņus izlikt bāra lielajos logos – īstenoja Bērnu mākslas skolas pedagoģe Mairita Markuševska un tās filiāles vadītāja Inta Vītoliņa.

“Bērnu darbiņi bija tik skaisti un uzrunājoši, ka mums nebija citas izvēles, kā tos parādīt plašākam ļaužu pulkam,” skaidro māksliniece Inta Vītoliņa. “Un tagad vērojam, ka garāmgājēju – lielu un mazu – interese ir patiešām liela. Par to mums un, protams, pašiem audzēkņiem liels prieks. Turklāt jau otro gadu mani filiāles audzēkņi pavasara talkas laikā apglezno 15. vidusskolas apkārtnē esošo būvju sienas.” Savukārt māksliniece Mairita Markuševska papildina: “Šogad aktīvi izmantojam dažādas iespējas, lai ne tikai rosītos savā vidē, bet ar Bērnu mākslas skolas audzēkņu veikumu iepazīstinātu pēc iespējas plašāku interesentu loku. Pašlaik mūsu audzēkņu darbiņi aplūkojami arī bibliotēkā “Vecliepājas rūķis” un “Kurzemes” augšējos stāvos.”

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

“Kurzemes” lielajos logos var papriecāties par mazo mākslinieku izstādi “Kurzemnieces pavasarī jeb Sabučo tautumeitu”.    

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz