Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazliet sentimenta, daudz prieka – “Gadi nav šķērslis”

Mazliet sentimenta, daudz prieka – “Gadi nav šķērslis”
28.10.2010 07:04

Tik daudz publikas nebija gaidīts. Uz Liepājas Pensionāru biedrības rīkoto konkursu “Gadi nav šķērslis”, kas notika Liepājas Latviešu biedrības namā, pārdotas visas 250 biļetes, bet skatīties gribētāju bijis tik daudz, ka biļešu pietrūcis.

“Nāku uz visiem pasākumiem. Viss patīk. Galvenais – dabūt dejot,” saka Ēriks Sāmeitis, kurš bija skatītājos.

“Man patīk sabiedrībā. Sarīkojums bija ļoti jauks un interesants,” savukārt teica Ieva Lindenberga. Viņa ir viena no tiem 23 drosmīgajiem senioriem, kuri konkursā piedalījās. Ieva Lindenberga lasīja nezināma autora dzeju vai drīzāk – miniatūru par mīlestību. “Ja mīlestība vispār ir pasaulē, tad visīstākā – vecumā,” – tā viņa lasīja, romantiski tērpusies, ar brīnumskaistu cepuri galvā.

Pēc I. Lindenbergas priekšnesuma vakara vadītājs aktieris Edgars Pujāts ierosināja biedrības vadītājai Astrīdai Vērdiņai patentēt konkursa ideju un producēt to televīzijā, jo dažs labs TV šovs esot stipri pabāls, salīdzinot ar šo. Bet diez vai televīzija spētu pārraidīt to klātbūtnes efektu. To klusumu zālē, to sirsnīgo  atsaucību, kāda bija, piemēram, Andra Kristona dziedātajai dziesmai ar Gunitas Bokas vārdiem “Spēlē muzikants”: “Spēlē uz visu, kas atlicis, spēlē uz sudraba grašiem un asarām, spēlē uz skumjām un miglu.”

Konkurss tika rīkots jau trešo reizi. A. Vērdiņa nervozēja. “Ir grūti sarīkot konkursu, īpaši – pierunāt dejotājus. Gribas arī, lai priekšnesumi ir kvalitatīvi. Bet ir gandarījums,” viņa atzina. Ideju ar padomiem palīdzējusi īstenot viņas meita skolotāja. Biedrības aktīvists Fricis Plostnieks pastāstīja, ka kuplus svētkus rīkot ir ar katru gadu aizvien smagāk, jo aizvien sarežģītāk sadabūt sponsorus. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28. oktobra numurā.

 

Nezināmā autora miniatūru par dārgajām mīlestības minūtēm vecumā Ievai Lindenbergai uzdāvājusi draudzene dzimšanas dienā. Viņa savukārt to dāvāja publikai konkursā “Gadi nav šķērslis”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz