Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Mehāniskais Veidenbaums” apvieno vēsturi un mākslu

“Mehāniskais Veidenbaums” apvieno vēsturi un mākslu
05.11.2017 00:33

liepajniekiem.lv

Sestdien klubā “Fontaine Palace” notika audio vizuāla performance “Mehāniskais Veidenbaums”. Tās ietvaros klātesošie tika iepazīstināti ar trīs filozofu skatījumu par Veidenbauma 1894. gadā tapušo darbu “Apcerējumi iz mekānikas”, kas tika papildināts ar dzīvās animācijas un skaņu etīdēm.

“Mehāniskā Veidenbauma” tēls tiek veidots, balstoties vēsturiskās liecībās par tā laika latviešu studentu dzīvi Tērbatā, Veidenbauma vēstulēs, dzejā un publicistikā, bet galvenokārt viņa darbā “Apcerējumi iz mekānikas”.

Vēsturiskā fantāzija “Mehāniskais Veidenbaums” veltīta dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. jubilejai. Liepāja bija pirmais pieturas punkts performances ceļojumam pa Latviju. 

Klātesošo reakcija bija dažāda – citi devās prom, priekšnesumu neizprotot, citi sajūsminājās par vēstures un mākslas apvienojumu. 

Atnākušie par interesantu detaļu uzskatīja ekrānu, tajā redzamās dzīvās animācijas, kas tika radītas uz vietas – pārvietotas dažādas lapas, priekšmeti, veiktas piezīmes un ar citiem paņēmieniem izklāstīta priekšnesuma ideja. 

Projekta radošo komandu veido filozofi Andrejs Balodis, Ainārs Kamoliņš un Andris Hiršs kopā ar dzīvās animācijas māksliniekiem un elektroniskās mūzikas pārstāvjiem. Režisore ir Justīne Vaivode

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz