Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Meistardienās šogad mazāk dalībnieku

Meistardienās šogad mazāk dalībnieku
Ilustratīvs (Foto: Publicitātes)
06.04.2018 07:05

"Kurzemes Vārds"

No 6. līdz 8. aprīlim visā Latvijā norisinās akcija “Satiec savu meistaru!”. Dažādas aktivitātes un meistardarbnīcas notiek arī Liepājā un Bārtā. Akcijas dalībnieku, kuri iepazīstina interesentus ar dažādām amatprasmēm un tautas tradīcijām, Liepājā un tuvējos novados šogad ir mazāk.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs šogad nav veidojis vienotu akcijas “Satiec savu meistaru!” programmu. Centra vadītāja Baiba Kļava norāda, ka daudz darba jāiegulda, gatavojoties Dziesmu un deju svētkiem, bet nākamgad, visticamāk, atkal tiks sagatavota kāda programma. Taču viņa uzsvēra, ka centra studijām un citiem kolektīviem nav liegts individuāli piedalīties dažādās meistardienu norisēs.

Tautas lietišķās mākslas studija “Liepava” lietišķās mākslas centrā “Dārza iela” ir sagatavojusi plašu programmu visu triju dienu garumā. Studijā darinās tautas tērpu, audīs pelēkās ziemas villaines, rūtainas vilnas segas, celu jostas un Bārtas novada brunčus, izšūs baltās villaines, adīs Kurzemes rakstainās un mežģīņu zeķes, būs stāstījums par Kurzemes etnogrāfiskajām jostām, lina darbnīca un citas meistardarbnīcas. Studijas “Kursa” un “Zītars” šogad akcijai oficiāli nav pieteikušās, taču nedēļas nogalē būs atvērtas un darbosies ierastajā režīmā. Ja tajās iegriezīsies kāds interesents, viņš varēs iepazīties ar amatprasmēm, ko studijas izkopj.

Folkloras kopa “Atštaukas” centrā “Namīns” šodien piedāvā programmu “Latvijas putni”, kura ir veidota no latviešu tautasdziesmām, rotaļām un teikām par putniem. Sarkanā Krusta klubiņš “Dzirkstele” kopā ar folkloras kopu “Saknes” šodien Liepājas muzeja filiālē “Liepāja okupāciju režīmos” vadīs lokālo dziedāšanas tradīciju paraugstundu, piedāvās seno cimdu izstādi, demonstrēs pašdarinātos tautas tērpus. Bet biedrība “Cerību krāsa” Liepājas muzeja dārzā svētdien rādīs meistarklases adīšanā un tērpu darināšanā, popularizēs Rucavas novada tradīcijas un Nīcas dziedāšanas tradīcijas.

Novados akcijā “Satiec savu meistaru!” piedalās Bārta un Aizpute. Šodien Bārtas kultūras namā Bārtas etnogrāfiskais ansamblis vadīs atklātās paraugnodarbības Bārtas dziesmu apgūšanā, rotaļas un dančus. Būs arī latviešu tradicionālās virtuves praktiska nodarbība. Bet studija “Kamolītis” turpat kultūras namā šodien un rīt demonstrēs, kā notiek diegu šķetināšana un spolēšana, jauna audekla uzmešana u.c. Savukārt “Aizputes kamolītī” šodien demonstrēs, kā auž brunču audumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz