Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mīca un cep jaunu kukulīti

Mīca un cep jaunu kukulīti
Foto: Jānis Vecbrālis
02.05.2018 07:04

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ar pirmizrādi “Ziedi” 5. maijā pilsētā sevi piesaka jauns amatierteātris – Liepājas Neatkarīgais teātris. Tā ir ilggadējās režisores, bijušās Metalurgu Tautas teātra vadītājas Dainas Kandevicas un viņas domubiedru izveidota biedrība, kas vēlas aktīvi darboties un celt amatierteātra mākslas latiņu, piesaistot profesionāļus.

“Situācija brieda, mīkla rūga, jāsāk mīcīt un veidot kukulīti no jauna,” Daina Kandevica, runājot līdzībās, skaidro, kāpēc izveidots Liepājas Neatkarīgais teātris. Kāpēc ne vēl viens amatierteātris Latvijas otrajā lielākajā pilsētā, ja ir cilvēki, kas grib darboties? “Jelgavā ir 58 tūkstoši iedzīvotāju, un tur veiksmīgi darbojas četri amatierteātri, Jelgavas Alunāna teātris, Jelgavas Jauniešu teātris, Jelgavas Latviešu biedrības teātris un Jelgavas Studentu teātris. Visus šos teātrus veiksmīgi balsta pašvaldība,” D. Kandevica turpina. “Liepājā mums ir trīs tādi teātri, ļoti atkarīgi no Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra finansiālajām iespējām un redzējuma. Tāpēc mēs nolēmām dibināt biedrību “Liepājas Neatkarīgais teātris” un pa tiešo rakstīt projektus.”

Biedrība “Liepājas Neatkarīgais teātris” reģistrēta janvāra beigās. Biedrības valdes priekšsēdētājas pienākumus pilda ilggadējā Metalurgu tautas teātra aktrise Sinilga Ozoliņa, valdē darbojas arī režisore D. Kandevica un vēl viena Metalurgu Tautas teātra ilggadēja aktrise Ildze Matute, ārkārtīgi zinoša grāmatvede. Biedrības un līdz ar to arī teātra darbībā pašlaik iesaistījušies gandrīz trīsdesmit cilvēku. Lielākoties tie ir amatierteātra aktieri, kuri ar D. Kandevicu strādājuši kopā ilgus gadus. “Mums nav uzstādījums darboties pret Metalurgu Tautas teātri,” uzsver režisore. “Mums ir ārkārtīgi daudz cilvēku, kuri ir savienojuši darbību Liepājas Tautas teātrī un Liepājas Metalurgu tautas teātrī. Tāds visu mūžu bija Arvīds Kreināts, šobrīd darbību Metalurgu teātrī un Nīcas amatierteātrī savieno Andis Lācis. Ir iespējams savienot, ja tu vēlies, un darboties tur, kur ir interesanti. Tur, kur tu būsi vajadzīgs, kur būt tev ir prieks. Tā ka ir cilvēki, kas darbojas gan tur, gan tur. Arī Ildze Matute nupat izgāja skatē ar “Karuseli” (Metalurgu Tautas teātra izrāde – I.K.). Viņai ir jauna loma arī nākamajā iestudējumā.”

Kopš februāra teātris strādā pie iestudējuma “Ziedi”, kam pirmizrāde jau pavisam drīz – 5. maijā kultūras namā “Wiktorija” Graudu ielā, kur visu šo laiku aizrit teātra mēģinājumi.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 2. maija numurā.

#kvards-20180502-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz