Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Miķeļdienas ekspedīcija Lejaskurzemē

Miķeļdienas ekspedīcija Lejaskurzemē
24.09.2009 19:47

Atslēgvārdi

Droši vien pagrūti iedomāties, ka starptautiskam sadzīves elektrotehnikas uzņēmumam varētu būt interese par latviešu folkloru. Izrādās – var būt gan!

Pie tam, – visai nopietna. Piektdienas vakarā to pierādīja personību un biznesa attīstības treniņkompānijas “JARDI” treneri – Arnolds Brūders, Māra Špicberga un Andris Šillers un SIA “Electrolux Latvia” vadības komanda, kopīgi rīkotā treniņa – folkloras ekspedīcijas noslēgumā, kas notika Bernātu viesu namā “Chill Inn”.

Ekspedīcijas dalībnieki te demonstrēja prasmi vienas dienas laikā sagatavot sev rudens saulgriežu svētku vakaru. Miķeļa vakars tika gatavots, izmantojot informāciju, kas tika iegūta dienas laikā, viesojoties pie Kurzemes izcilajām etnogrāfisko un folkloras ansambļu sievām un vīriem. Tieši šāds bija komandas treniņa uzdevums, kura laikā tā dalībniekiem nācās izpildīt dažādus nebūt ne vieglus uzdevumus, atšifrēt daudz informācijas un atrast šos īstos zinātājus un zinātājas. Vakars tika gatavots pašu spēkiem, pašiem plānojot laiku, mācoties dziesmas, dejas, rotaļas un apzinot rudens apjumību tradīcijas. Uzdevumu sarežģīja tas, ka lielākoties nācās sazināties ”no attāluma”, visiem kopā satiekoties tikai pāris reizes dienas laikā. Patiesībā – tas bija pamatīgs komandas ”biznesa projekts”- darba uzdevums, kas jārealizē, pašiem plānojot, izstrādājot un vadot visu ekspedīcijas norisi un ievērojot dažādus nosacījumus.

Kāds bija rezultāts? Varam atzīties, ka tas pārspēja visu mūsu – treneru un treniņa dalībnieku cerības. To izcilo īsto vērtību un dzīvesgudrības skolu, māku dzīvot ar jebkādu ”bēdu zem akmeņa, pāri ejot dziedādamiem”, dzīvesprieku, enerģijas lādiņu, ko spēja sniegt Lutriņos, Kalnos, Rudbāržos, Pampāļos, Nīcā, Bārtā, Rucavā un Otaņķos sastaptās un iepazītās dāmas un arī kungi, ne ar kādu zeltu nevar atsvērt. Tieši saskarsmē ar šiem ļaudīm tikai tā pa īstam var saprast, kas ir tas svarīgākais un kas ir mūsu tautas īstās vērtības, kas šodien ir tik ļoti aktuālas, vajadzīgas, godā ceļamas un noturamas, būtiskas gan katram mums personīgi, gan katrā uzņēmuma darbībā, gan visā valstī.

Projekts izdevās. Kā savdabīgas vērtētājas vakara gaitai līdzi dzīvoja Liepājas ”Atštauku” lieliskās dāmas, un abas ”varenās nīcenieces”- Mirdza Pabērza ar māsu Veltu, kas ar savām ”atštaukām un pieštaukām” neļāva ”nolaist štīmi” komandai, sava projekta galarezultātu atrādot. Sirsnīgs paldies viņām par to!

Par līdzdalību šajā projektā un nenovērtējamo devumu vislielākais paldies arī Ligitai Ķienei (Kalni), Agritai Pileniecei (Lutriņi), Zentai Denei (Rudbārži), Lindai Kunstmanei (Pampāļi), Guntai Klievēnai (Bārta), Staņislavai Skudiķei (Rucava) un Zentai Bērtiņai (Otaņķi) un viņu vadīto ansambļu dalībniecēm, kuras dāvāja savu laiku un enerģiju mūsu projektam. Sadarbību noteikti turpināsim!

Pilnīgā pārliecībā, ka vēl ne vienu vien simtu gadu šai pusē būs dzīvas šīs patiesās vērtības, ka neviens un nekad neuzdrīkstēsies pat iedomāties, ka kāda no šīm diženajām kopām varētu tā pēkšņi beigt pastāvēt, nesaņemot atbalstu, izsakot visiem šiem cilvēkiem visdziļākos patiesas cieņas apliecinājumus,

Arnolds Brūders, Māra Špicberga, Andris Šillers


SIA “JARDI. Partneri”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz