Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mīlas kvartets itāliešu gaumē

Mīlas kvartets itāliešu gaumē
21.01.2011 17:29

Atslēgvārdi

Izrāžu cienītāju attieksme pret Romanu Viktjuku nav viennozīmīga. Neparastajam režisoram nereti tiek piedēvēts ģēnija talants, par ko ikviens var pārliecināties, apmeklējot viņa izrādes. Un tāda iespēja tiek dota – 26. janvārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē noritēs R. Viktjuka izrāde “Ferdinando”.

 Par ko būs izrāde? Protams, par mīlestību. Personāžu šajā darbā nav daudz: Klotilda, cimperlīga dāma, kuras vecums jau pārsniedz 60 gadu robežu, vecmeita Džezualda, kā arī mācītājs don Katellino, ar kuru viņai ir ciešs sakars. Bet – tas nav vienīgais mācītāja grēks. Šādu mācītāju savā romānā radījis itālietis Annibale Ručello, kuru pats arī spēlējis svēto tēvu savā pirmizrādē. Un, visbeidzot, pats Ferdinando! Velnišķīgs jauneklis ar valdzinošu, eņģelim līdzīgu ārieni. Vienā mirklī viņš visus spēj apskaidrot un ienest viņu dzīvē tieši to, ko visvairāk cilvēks gaida – mīlestību. Ikkatram neskatoties uz viņu dzimumu un vecumu viņš sniedz savu nevaldāmi kaislīgo, noslēpumu bagāto, grēcīgo un netikumiem piepildīto mīlestību.

Īsāk sakot, garlaicīgas nopūtas uz soliņa negaidiet. Sazvērestība, šantāža, krāpšana, saindēts liķieris – jā, tieši tas arī būs! Turklāt tas viss notiks sātaniski skaisti, jo citādi par mīlestību nedrīkst…

Romans Viktjuks “Ferdinando” iestudē jau otro reizi. Nomainīti ir vīriešu lomas atveidotāji, dekorācijas un kostīmi, vien palikusi šīs izrādes raksturīgā izsmalcinātība, plastika un mūzika. Rezultātā ir sanākusi pavisam cita izrāde – daudz dinamiskāka un vairāk izprotama skatītājiem. Savukārt kritiķi, neskatoties uz kaislībām, kas valda izrādē, izteicās pat par tās aizkustinošo šķīstību. Visticamāk, ietekmējoties vēl no režisora meistardarba, kuru veidoja deviņdesmitajos gados.

It kā nekas neparasts lugai, kas sākotnēji balstīta uz kaislībām. Tāda līmeņa režisoriem ir visas tiesības uz patstāvīgu estētiku un stilu. Mums atliek tikai novērtēt…

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz