Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Miris režisors Nauris Klētnieks

Miris režisors Nauris Klētnieks
27.12.2010 15:21

Atslēgvārdi

23.decembrī 72 gadu vecumā miris režisors Nauris Klētnieks, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienībā.

Klētnieks dzimis 1938.gada 17.oktobrī un ir viens no slavenās aktieru Klētnieku dzimtas pārstāvjiem.

Klētnieka jaunība un spēka gadi saistīti ar modernā teātra mākslas izteiksmības meklējumiem Liepājas teātrī. Tajā viņš sevi pieteica kā intelektuālas ievirzes režisoru un 20.gadsimta 80.gados skatītājus iepazīstināja ar tajos laikos maz zināmu dramaturgu darbu iestudējumiem. Klētnieka kā režisora “zvaigžņu stunda” bija 1980.gadā iestudētā Edvarda Olbija “Kam no Vulfa kundzes bail”, Frīdriha Direnmata “Spēlēsim Strindbergu” (1982), novatoriskais krievu dramaturga Viktora Slavkina lugas “Stilīgais un viņa meita” uzvedums. Viņš bija viens no nedaudzajiem tā laika režisoriem, kurš pievērsās latviešu oriģināllugu iestudējumiem, izvēlēdamies arī liepājnieces Arro “Skatieties, kas atnācis”.

Teatrālās sabiedrības uzmanības centrā bija arī Naura Klētnieka darbība Daugavpils teātrī 80.gadu beigās un 90.gadu sākumā. Tas bija grūtais teātra dibināšanas, aktieru audzināšanas un repertuāra veidošanas laiks.

Klētnieks bija izteikts skatuves cilvēks un viens no savdabīgākajiem Klētnieku ģimenes pārstāvjiem. Visi Naura Klētnieka tuvākie cilvēki ir saistīti ar teātri: māte Milda Klētniece bija Dailes teātra prīma, tēvs Karps Klētnieks – Drāmas teātra varoņlomu tēlotājs, aktrises ir arī dzīvesbiedre Dzintra Klētniece un meita Kristīne Klētniece.

Pēdējos gados Nauris Klētnieks no profesionālās skatuves bija it kā pazudis. Viņš godprātīgi, ar lielu mīlestību un interesi strādāja ar vairākiem amatieru teātru kolektīviem, galvenokārt iestudēdams latviešu klasiķu darbus. “Klusi, nemanāmi, nevienam neuzbāzdamies un par sevi neatgādinot, viņš darīja svētīgu un mums visiem tik vajadzīgu darbu – uzturēja dzīvu teātra mīlestības un spēlēšanas garu pat attālos Latvijas novados,” uzsver savienība.

Atvadīšanās no Naura Klētnieka notiks 30.decembrī plkst.14 Krematorijas Lielajā zālē.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz