Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā atklās Pētera Taukuļa personālizstādi “Absolute free”

Muzejā atklās Pētera Taukuļa personālizstādi “Absolute free”
15.12.2010 11:42

Atslēgvārdi

16. decembrī plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē, Kūrmājas prospektā 16, atklās mākslinieka Pētera Taukuļa izstādi “Absolute free”, kas ir pirmā no mākslinieka iecerētā triju izstāžu cikla.

Nosaukumā ”Absolute free” izteiktā ideja – pilnīga brīvība – ir mērķis, uz kuru būtu jātiecas jebkurai mākslai. Mākslinieks uzskata, ka mākslas darba jēga slēpjas visvienkāršākajā ikdienā, kura mums sniedz bezgalīgi daudz dažādu vēstījumu par mākslinieciskās valodas un domāšanas attīstības labirintiem.

Pasākuma afiša aicina uz trīs mākslinieku – Pētera Pogas, Pāvila Ogas un Pētera Taukuļa – kopizstādi. Tomēr izrādās, ka Pēteris Poga un Pāvils Oga ir mākslinieka Pētera Taukuļa pseidonīmi, kas atspoguļo viņa dažādās personības daļas, citiem vārdiem izsakoties – alter ego.

Lielākā daļa izstādes darbu ir kolāžas, kas veidotas, līmējot kopā dažādas krāsas un formas ”dzīves” gabaliņus, kopainā radot dažādus  attēlus – sievietes figūras, ziedus, sejas, labirintu, abstrakciju.

Pēteris Taukulis atzina, ka izstāde ”Absolute free” ļaus skatītājiem ielūkoties pretrunīgajā mākslas un dzīves procesā, atklājot līdz šim neakcentētas dzīves nianses.

Izstāde Liepājas muzejā apskatāma no 2010. gada 16. decembra līdz  2011. gada 23. janvārim.

Pēteris Taukulis  ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, dzimis 1958.gadā. 1985.gadā beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, 1998.gadā – Liepājas Pedagoģijas akadēmiju. No 1995.gada sarīkojis vairākas personālizstādes, kā arī regulāri piedalījies kopizstādēs Rīgā, Liepājā un citās pilsētās.

Astra Dzērve,
Liepājas muzeja muzejpedagoģe

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz